У 2019 на Україну чекають серйозні випробування через агресивні наміри Росії.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, президент консалтингової компанії Eurasia Group Ян Бреммер розповів, що вже у цьому році в Україні відбудуться президентські, а потім парламентські вибори, які Кремль точно не омине.

Крім того експерт навіть припустив, що Кремля намагатиметься завдати Україні шкоди за допомогою кібератак.

Популярні новини зараз

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

"Якщо говорити про втручання Росії в американські вибори і референдум по Brexit, це були ще квіточки в порівнянні з тим втручанням, яке вона влаштує під час голосувань в Україні. І це сильно вплине на українську економіку. Кібератаки, які вже стали одним з головних інструментів росіян, відкусили 1% від українського ВВП. Тому це заподіє біль. Думаю, що 2019 рік принесе чимало проблем України, оскільки російська хватка буде посилюватися", - пояснив експерт.

Разом з тим варто відзначити, що український журналіст Роман Цимбалюк розповів, що посприяв тому, що Україна отримала Томос про автокефалію ПЦУ не лише український гарант Петро Порошенко, а й господар Кремля Володимир Путін. Адже агресія з боку останнього власне і переконала Вселенський патріархат зробити такий історичний крок.

Як зазначає він, роль чинного українського президента Петра Порошенка в тому, що Україна отримала Томос про автокефалію ПЦУ є дуже великою, і той уже собі гарантовано забезпечив місце в історії.

"До речі, і президент сусідньої країни також долучився до отримання Україною цього документу. Адже якось не люблять у нас говорити про це, але загалом всі рішення мають свою предтечу. І окупація спочатку Криму, а потім Донбасу фактично привела нас до того, що ми маємо зараз. Адже колись Віктор Ющенко теж хотів отримати помісну церкву, однак у нього не вийшло. І початок бойових дій переконав Вселенського патріарха в тому, що інакше бути не може", – зауважив представник ЗМІ.

Примітно, що Томос – це унікальний церковний документ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію. Зрідка Томос видають з питань, які стосуються положень християнського віровчення, найчастіше він стосується церковного устрою.

Нагадаємо, українець поставив на місце чеського дружка Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", СБУ підрахувала шпигунів Путіна, виловлених у 2018 році.

Також "Знай.ua" писав, що Янукович знову стане "легітимним".

У Раді застерігають від підготовки реваншу "п’ятої колони" Кремля в Україні