Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, яке було становище Української православної церкви Київського патріархату у Криму до окупації РФ півострова навесні 2014 року.

Про це він сказав в інтерв’ю "Крим.Реалії".

"Навіть за незалежної України, ще до окупації, УПЦ КП перебувала на становищі ізгоя. Митрополит Лазар (митрополит Сімферопольський і Кримський УПЦ МП - ред.) називав її "єретичною" церквою, і коли створювалося об'єднання з участю всіх конфесій, він категорично відмовився приймати туди УПЦ КП. Тоді, за рішенням Меджлісу, муфтіят Криму (на той час духовне управління кримських мусульман - ред.) теж не увійшов у цю структуру", - запевнив Джемілєв.

До того ж, лідер кримськотатарського народу зазначив, що поки триватиме окупація півострова, триватимуть переслідування української церкви.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Зараз Російська православна церква вже не може посилатися на "неканонічність" ПЦУ, але вона створюватиме перешкоди в її діяльності", - наголосив він.

Нагадаємо, окупований Севастополь відсвяткував Різдво українськими колядками: справжні патріоти, потужне відео. У окупованому РФ Севастополі у неділю, 6 січня,під час вечірніх святкових служб з нагоди Різдва Христового співали неймовірні колядки українською мовою.

Як повідомляв раніше Знай.ua, російські окупанти в анексованому Криму 31 грудня відкрили рух транспорту двома смугами траси "Таврида".

Також Знай.ua писав про те, що улюблений курорт Путіна зник з лиця землі: розплата за Крим. У понеділок, 7 січня, повідомлялось про те, що в Сочі неймовірної сили шторм призвів до руйнування частини олімпійської набережної в Імеретинській бухті.