Українці мають шанс отримати компенсацію за неякісне надання комунальних послуг. Про це в неділю, 6 січня, повідомило видання "Бізнес.медіа" з посиланням на главу НКРЭКУ Оксану Кривенко.

Вона заявила, що споживачі отримають компенсацію в разі, якщо оператор, що надає послуги, не дотримується терміни і не виконує повною мірою свою роботу. Запроваджено гарантовані стандарти якості послуг з електропостачання, компенсації споживачам за їх недотримання.
Порядок надання компенсації набув чинності 24 листопада 2018 року. Зокрема, мова йде про недотримання термінів:
• видачі технічних умов на приєднання;
• відновлення електропостачання;
• перевірки лічильника;
• відповідей на письмові звернення.
Нагадаємо, що з 1 січня подорожчало централізоване гаряче водопостачання, а тарифи на опалення в Україні зросли в середньому на 18%.

До того ж, право на субсидії за спрощеним правилам мають сім мільйонів українських домогосподарств. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Глава Кабміну акцентував увагу на тому, що безпідставні відмови в наданні допомоги – неприпустимі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кличка прийняли бюджет-2019: втомленим киянам пообіцяли "суперпокращення".

За інформацією голови постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрія Страннікова, проектом програми на 2019 рік на капітальні видатки передбачено 13,5 мільярдів гривень. Загальна сума капітальних витрат на наступний рік перевищує в 1,5 рази капітальні витрати на початок 2018 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Житомирській трасі під Києвом сталося потрійне ДТП, в якому брав участь поліцейський автомобіль.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також "Знай.uа" писав, що Микола Томенко вирішив замінити Віталія Кличка на посаду мера Києва.