США відправили десантний корабель в Чорне море. На його боту розміщено близько 500 американських морпіхів.

Про це заявило командування шостого оперативного флоту Військово-морських сил Америки.

"Транзит "Форту-Макгенрі" в Чорне море підтверджує нашу колективну рішучість забезпечувати безпеку Чорного моря і зміцнює наші міцні відносини з союзниками по НАТО і партнерами в регіоні. Наші рутинні операції в Чорному морі також демонструють притаманну гнучкість і можливості сил 6-го флоту США", - зазначила віце-адмірал ВМС США Лайза Франчетті.

Десантний корабель-док під назвою "Форт-Макгенрі" (USS Fort McHenry (LSD 43) направляється в акваторію Чорного моря. Нині бойовий корабель проходить Чорноморські протоки.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Також повідомляється, що на борту корабля розміщено близько 500 американських морпіхів, він забезпечений доковою камерою для п'яти транспортних катерів на повітряній подушці, призначених для висадки морської піхоти і бойової техніки.

Відзначимо також, що корабель оснащений зенітною артилерією і ракетною зброєю.

6-й флот США здійснює повний спектр спільних і військово-морських операцій, часто спільно з союзниками і міжвідомчими партнерами, для просування національних інтересів США і безпеки і стабільності в Європі та Африці.

Нагадаємо, що Україні можуть допомогти зі збільшенням оборонногопотенціалу Сполучені Штати Америка та НАТО. Держава очікує на допомогу у розвитку конкретних проектів в сфері енергетики та енергетичної безпеки.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", Україна запропонувала Росії провести 5 січня обмін полоненими в форматі 22 на 22 і 79 на 19.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що Росія "перейшла червону лінію і до проведення президентських виборів в Україні, вестиме свою "партизанську війну".