Контрольовані "опозицією" Національні збори Венесуели оголосили нелегітимним другий президентський термін Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє агентство AFP.

Більше того народні обранці закликали армію підтримати їх рішення та стати на захист демократії.

"Ми підтверджуємо нелегітимність Ніколаса Мадуро. З 10 січня він знову буде узурпувати президентську владу, і, отже, Національні збори є єдиним законним представником народу", - заявив новий глава асамблеї Хуан Гуайдо, який прийняв присягу на початку нової законодавчої сесії.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Варто відзначити, що за данними ЦВК країни, Ніколас Мадуро виграв чергові президентські перегони у травні 2018 року, набравши понад 70% підтримки населення країни.

Тепер наступні шість років - до 2025 року, він буде займати пост президента. Це його другий президентський термін.

Варто відзначити, що на момент проведення виборів опозиція не брала участь у жодному голосуванні.

Більше того варто відзначити, що у п'ятницю 12 країн Латинської Америки та Канади оголосили у Лімі, що уряди їх країгн не визнають результати виборів та закликали Мадуро передати владу Національним зборам.

Разом з тим варто відзначити, що президент Венесуели Ніколас Мадуро зробив гучну заяву стосовно Джона Болтона – помічника лідера США Дональда Трампа з Нацбезпеки. Мадуро заявив, що Болтон особисто готував замах на нього і закликав Конгрес США розслідувати ці, як він висловився, "терористичні плани". Заява пролунала в середу, 12 грудня, а пізніше таке повідомлення з'явилося в офіційному твіттері Мадуро.

"Болтон був призначений відповідальним за план організації державного перевороту, вбивства Ніколаса Мадуро і створення ради перехідного уряду", - заявив венесуельський лідер.

На думку Мадуро, у Болтона є міцні зв'язки з "венесуельськими ультраправими", а Колумбія перетворилася на полігон для реалізації "сповнених ненависті планів" помічника Трампа.

Мадуро наполягає на розслідуванні Конгресом Штатів "терористичних планів" Болтона відносно Венесуели.

"Джон Болтон керує терористичним і інтервенціоністським планом проти Венесуели, і, якщо б у США існувало правосуддя, Конгрес і преса повинні були б це розслідувати", - заявив він.

Нагадаємо, військові бази США з'являться в Бразилії.

Як повідомляв "Знай.ua", Дональд Трамп нахабно брехав усім жителям США.

Також "Знай.ua" писав, що Путін вперше на весь світ визнав анексію Криму.

У столиці Венесуели скоєно замах на Мадуро