У морського пихотинца із США, якого затримали в Росії, виявилося 4 паспорта.

Пол Уілан зі своїм адвокатом звернулися до посольства 4-х країн з проханням про отримання допомоги.

Відомо, що батьки Пола Уілана, британці, хоча сам він народився в Канаді. Потім його сім'я переїхала в США. Останнім часом Уїлан жив у місті Нові, штат Мічиган.

Брат заарештованого Девід, як повідомляє канадська телекомпанія CBC, не зміг підтвердити, чи є зараз Підлогу громадянином Канади.

Популярні новини зараз

Абонентів "Київстар" поставлять перед вибором: це буде непросто

Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червня

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

На урядовому сайті Канади Global Affairs Canada повідомляється, що співробітникам консульства відомо про арешт в Росії громадянина Канади.

"Згідно з положеннями Закону про недоторканність приватного життя, додаткова інформація не може бути розкрита", - йдеться в повідомленні.

У той же час, ірландська телекомпанія RTE повідомляє, що у Пола є ще і паспорт громадянина Ірландії, так як він попросив консульської допомоги у цієї країни.

На питання журналістів BBC про те, є чи Пол Уілан громадянином Ірландії в консульстві Ірландії в Росії відповіли, що зробили консульський запит, після того як Пол Уілан звернувся до них з проханням про допомогу.

Також британські дипломати в РФ вже запросили консульський доступ стосовно Пола Уілана після отримання прохання про надання допомоги. Те, що він є громадянином Британії повідомляє британська газета The Times.

На сторінках газети говориться про те, що в консульство Британії звернулися американські дипломати після затримання в Москві колишнього морського піхотинця США.

"Чиновники американського посольства в Москві зв'язалися зі своїми британськими колегами, щоб повідомити їх про арешт пана Пола Уілана і його статус британського громадянина", - пише газета.

Інтереси Пола Уілана представляє адвокат Володимир Жеребенков. Він же представляє інтереси росіянина Андрія Ковальчука, який проходить обвинуваченим у справі про спробу контрабанди наркотиків з Аргентини через посольство Росії.

Затриманий в Росії і звинувачений у шпигунстві Пол Уілан є громадянином чотирьох країн − США, Великобританії, Ірландії та Канади. Про це в п'ятницю, 4 січня, повідомило агентство Інтерфакс.

Нагадаємо, ФСБ у Москві взяла свого: біографія американського "шпигуна" Пола Уілана вражає

Як повідомляв портал "Знай.uа" Служба безпеки України почала розслідувати проведення "Першого національного українського конгресу" і створення "Української народної армії" в Празі (Чехія).

Також "Знай.uа" писав, що Уїлан звинувачень не визнає. Адвокат Володимир Жеребенков повідомив агентству, що оскаржив запобіжний захід для громадянина США.