Президент США Дональд Трамп може ввести режим надзвичайного стану задля отримання грошей на стіну на кордоні з Мексикою.

Про це він заявив у Білому домі після зустрічі з лідерами демократами і республіканцями, передає NBC News.

Відповідаючи на питання, чи розглядає він можливість введення в країні надзвичайного стану для виділення грошей на будівництво стіни без схвалення законодавців, Трамп заявив: "Я можу зробити це, якщо захочу. Я цього не зробив ".

"Ми можемо ввести надзвичайний стан в країні і побудувати її (стіну) дуже швидко", - додав президент США.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

За його словами, такі дії можуть бути необхідні "для безпеки країни". При цьому він не став приводити подробиць можливого рішення.

Як пояснюють ЗМІ, у разі введення надзвичайного стану у зв'язку з прикордонною ситуацією Трамп може використовувати для зведення паркану кошти, виділені Конгресом для надзвичайних ситуацій. Проте, за оцінками телеканалу, після прийняття цього рішення президент може зіткнутися з низкою юридичних проблем.

Раніше ми писали, що американські силовики застосували сльозогінний газ проти мігрантів, які намагалися незаконно перетнути кордон США.

Зараз вже відомо, що понад 100 вихідців з країн Центральної Америки спробували незаконно перетнути кордон між Мексикою та США поблизу міста Тіхуана.

Сам інцидент стався на фото шатдаун - зупинка частини державних установ США. Відзначається, що він виник з-за відмови Конгресу виділити кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Відзначається, що вартість проекту, який лобіює особисто Дональд Трамп оцінюється в 5,7 млрд доларів.

Ми писали, що уряд Сполучених Штатів Америки, поки не вирішать питання про виділення коштів для будівництва "стіни" на кордоні з Мексикою.

Про це заявив президент США Дональд Трамп, зауважившив, що федеральні органи в країні не будуть працювати, поки не вирішиться питання

Нагадаємо, Дональд Трамп нахабно брехав усім жителям США.

Як повідомляв "Знай.uа", "стіна" паралізувала уряд США.

Також Знай.uа" писав, що Трамп терміново обговорить питання зміцнення кордону.