Російський політик Альфред Кох поділився своєю думкою щодо магнітогорської трагедії в РФ. Він переконаний, що російський президент Володимир Путін ще ніколи так не ризикував, передає "Inforesist".

"Що незвичайного в магнітогорській трагедії?

Що, хіба раніше не траплялися вибухи побутового газу? Траплялися… хіба раніше не горіли маршрутки? Горіли… хіба раніше ОМОН не захоплював будинки в пошуках потенційних злочинців? Захоплював…

Могли всі ці три події трапиться практично одночасно в одному місці? Малоймовірно, але теоретично — могли…

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Тоді що мене напружує у всій цій історії? Що не дає мені погодитись з офіційною версією? Що?

Може швидкість, з якою Путін там з'явився? Навіть у Відяєво він з'явився лише через кілька днів. Навіть у лікарні постраждалих в Норд Ості — лише наступного дня. Навіть в Беслан — лише через кілька днів. І т. д.

А тут — за півтори тисячі кілометрів, практично за кілька годин, відразу намалювався. Без попереднього десанту ФСТ, без посилки офіцерів-кухарів, які повинні були завезти свою мінералку на стіл в штаб і т. д. ще напередодні Нового року!

Це той же самий Путін, який завжди і скрізь запізнюється і якого не дочекаєшся ні в Волгодонськ, ні в Пітер які б вибухи там не траплялися…

Чоловік, який ретельно стежить за безпекою своєї тушки, який тижнями пропадає після косметичних уколів ботоксом, який практично живе в Сочі, в субтропіках, несподівано вилетів в зауральські степи, в ніч, повну крові і горя? Ви вірите, що ця історія про нього?

Піар піаром, але ніколи за своє 66-річне життя він так не ризикував собою коханим. Ні тоді, коли замість відправлення у відрядження до Афганістану, він відсидівся на безглуздій посаді директора будинку культури в Дрездені, ні тоді, коли потрібно було подивитися в очі вдовам потонулих підводників, ні тоді, коли потрібно було відповісти на питання збожеволілих матерів вбитих дітей…

Всі ці нудні лубки про якогось офіцера з незарядженим макаровим, який зупинив знавіснілу юрбу в Дрездені — це ж все брехня.

Не було ніяких збожеволілих натовпів (потрібно знати Німеччину), ніхто нічого не збирався громити і немає людей, які могли б згадати хоч щось, що віддалено нагадує цю чергову історію про «панфіловців».

Як нікого не вражали і його пізні приїзди на місце трагедії «в свинячий голос» і відвідування підставних «хворих» з легкими травмами у вигляді перев'язаної руки.

А якщо правда життя і вривалася в ці вистави, то нічого крім відрази до персонажа вона не викликала. Згадайте його «повій» в Відяєво або горезвісне «вона потонула»…

Це така добре тепер уже нам усім відома «найлюдяніша людина» може зважитися на такий експромт тільки в одному випадку: якщо цей експромт ретельно ним же самим і підготовлений. Хтось у цьому сумнівається? Не думаю…

Втім, все це не більше ніж припущення. Однак, правда така, що незалежно від того, ФСБ підривали будинки (тепер або раніше), терористи це зробили, чи це був просто вибух побутового газу, все більше людей будуть думати, що без Путіна тут не обійшлося. Така сила репутації, яку він тепер має за 20 років своєї «галерної» роботи…

І чим більше путінські ЗМІ і правоохоронці будуть переконувати публіку, що «слідів вибухівки не виявлено», тим менше люди будуть їм вірити. І це теж прикра властивість напрацьованої ними за цей час репутації. Єдине, що ми знаємо напевно до цього моменту, що трагедія в Магнітогорську забрала вже 39 життів.

Часто путінські дармоїди дорікають його опонентам у «піарі на крові». А хіба новорічний путінський візит в Магнітогорськ не був саме таким піаром? Чому він не віддав свою звичайну звичку — з'явитися на третій-четвертий день, коли пристрасті вляглися і люди якось вже почали звикатись зі своїм горем?

П. С.: А ви до речі помітили, що вже немає цих сльозоточивих закликів відкласти в сторону свої нападки на Кремль, «помовчати і просто поспівчувати нашій спільній біді»? А, мовляв, винних будемо шукати після (коли?), потім, з холодною головою… Так… І «з гарячим серцем і чистими руками»… Тьфу, всяка погань в голову лізе…

Де ці наші віпи, однаково обласкані і Кремлем, і опозицією? Чого не завели свою традиційну в таких випадках шарманку? Щось трапилося? Чимось запахло в повітрі? Ась, не чую?".

Нагадаємо, імперія Путіна тріщить по швах.

Як повідомляв раніше Знай.uа, військовий експерт і блогер Олексій Арестович поділився вірогідним сценарієм розвитку подій на Донбасі.

Також Знай.uа писав про те, що Кабінет міністрів України прийняв надважливе рішення про заборону ввезення російських товарів.