Польська сторона запропонувала призначити спеціального посла генерального секретаря ООН з питань України.

Таку ініціативу озвучив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч, в інтерв'ю для видання Handelsblatt.

Крім того, дипломат ініціює зміни нормандського формату. Пропонує змінити учасників нормандського формату, додавши в нього США і ЄС.

"Я пропоную спеціального посланника Генерального секретаря ООН для України. І я думаю, що в так званому нормадському форматі, крім Німеччини, Франції, України та Росії, повинні приєднатися США і ЄС", - сказав Чапутовіч.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Польський міністр переконаний, що Німеччина і Франція, вважають, що вони представляють Європу, але Польща так не вважає.

"Нас можуть представляти тільки європейські установи, в даному випадку Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, а не інші країни", - зазначив дипломат.

Наступна зустріч представників нормандського формату на рівні радників відбудеться в січні 2019 року.

Нагадаємо, Путін не віддасть Україні Донбас, про це стало зрозуміло з його слів на прес-конференції.

"Там майже щодня люди гинуть. Мирні. Ми надаємо допомогу, і гуманітарну, людям, які проживають на цій території. Тільки для того, щоб їх остаточно там не з'їли, не розчавили і не порвали. І будемо це робити далі. Тому що спроби вирішити питання політичного характеру з допомогою сили, а ми бачимо це протягом кількох років з боку київської влади, вони приречені на провал. Це треба зрозуміти", - говорить президент Росії.

Раніше Знай.uа писав про те, що російський президент Володимир Путін переконаний, що рівень життя на території окупованого Донбасу однаковий з загальноукраїнським, а жити на самій Україні стає все гірше.

Також Знай.uа повідомляв, що Президент РФ Володимир Путін заявив, що у приватній армії задіяні близько мільйона чоловік.