Радник Президента України, радник міністра оборони України Юрій Бірюков пояснив, що стоїть за словами секретаря РНБО Олександра Турчинова – як відомо, 19 грудня він пообіцяв підготувати новий прохід через Керченську протоку.

Юрій Бірюков, радник Президента України, радник міністра оборони України

"Тут усе дуже просто. Згідно з міжнародними домовленостями, законами, угодами, українські військові кораблі мають право безперешкодного проходу з Чорного до Азовського моря і навпаки. Кінець історії. Так, ми продовжимо це робити, незалежно від того, подобається це росіянам чи ні. Ми і далі це робитимемо. Наступного разу візьмемо з собою міжнародних спостерігачів. О"кей, нехай росіяни ще раз спробують щось таке зобразити", – наголосив радник голови МОУ.

Бірюков також пригадав, за яких обставин сталася агресія РФ у Керченській протоці.

Юрій Бірюков, радник Президента України, радник міністра оборони України

Популярні новини зараз

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

"Треба пам'ятати: те, що сталося в листопаді, – це суміш усього. По-перше, росіяни самі провокували, тому що вони напевне розраховували на те, що наші військові відкриють вогонь у відповідь. Тоді б вони (РФ – ред.) отримали би повний спектр доказів того, що ми поводилися агресивно. Треба ще й пам'ятати, що наші кораблі були захоплені в міжнародних водах. Тобто, це вже за межами всіх розповідей росіян про те, що хтось із наших кораблів порушив територіальні води. Води чого, Криму? Крим – це Україна. Тому так, наші кораблі ходитимуть і надалі. Ми не можемо сказати: "Ми налякалися, і більше не підемо", – зазначив він.

Дивіться: Бірюков прокоментував заяву Турчинова про Керченську протоку

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов впевнений, що для українських ракет зовсім не проблема знищити Керченський міст, включно з усіма військовими кораблями РФ, котрі Кремль використовує для економічної блокади. Як повідомляв "Знай.ua", президент України Петро Порошенко підписав закон про прилеглу зону, який збільшує підконтрольну Україні територію в Чорному морі. Також "Знай.ua" писав, уже в липні 2019 року Україна отримає патрульні катера класу "Айленд", які пообіцяли надати США.