Президент Чехії Мілош Земан виступив за те, щоб Прага официально виступила проти звеличення військових злочинців Україною.

Про це написав у Twitter представник президента Чехії Іржі Овчачек.

Міністерство закордонних справ Чехії, зокрема, його голова Томаш Петршичек, "на звеличення бандерівців в Україні боязко мовчить". "Якщо б це відбувалося в Росії, будуть видавати тисячі різних заяв. Ганьба!"- йдеться далі в Twitter Овчачка.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Тим не менш, на захист України виступив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек. Він вважає, що Україна має право вирішувати сама, яким чином їй справлятися з болючими сторінками своєї історії. Про це він написав у своєму Twitter.

"Україна повинна буде сама впоратися з болючими місцями історії. Для цього вона повинна отримати необхідний час. Я про це буду говорити зі своїми колегами під час візиту в Україну на початку наступного року", - зазначив Петршичек.

Міністр закордонних справ Томаш Петрчишек також зазначив, що хотів би цю тему обговорити особисто при зустрічі з українською владою, а не говорити про неї через ЗМІ.

"Зі складними сторінками історії кожна країна повинна впоратися сама. Це не справа дипломатії оцінювати або досліджувати історію, це справа істориків", - вважає чеський міністр.

Нагадаємо, Кабмін вирішив долю безробітних: кар'єрний план, радник і оновлена реєстрація

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Держстат розповів українцям, як ті жирують: цифри цікаві, але є нюанс

Також "Знай.uа" писав, що Військовим різко піднімуть зарплати: Полторак розкрив подробиці