Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним заявила про необхідність звільнення заарештованих українських моряків.

Про це повідомили у прес-службі канцлера Німеччини.

"Вона знову висловилася за звільнення заарештованих українських моряків", – зазначено в повідомленні.

Крім того Меркель привітала рішення контактної групи у Мінську про встановлення на Донбасі чергового режиму тиші, починаючи з 29 грудня.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Крім того лідери країн обговорили рішення США вивести із Сирії свій військовий контингент.

"Обидва співрозмовники погодилися з тим, що подальший розвиток політичного процесу врегулювання конфлікту в Сирії має бути енергійним", – зазначили у прес-службі.

Разом з тим варто відзначити, що у Росії грубо відповіли на спільну вимогу Ангели Меркель та Еммануеля Макрона звільнити українських моряків.

Зокрема, голова Держдуми Росії Володін різко відповів на заклик лідерів держав звільнити з полону незаконно утримуваних українських моряків. Більше того Володін порадив європейським лідерам слідкувати за своїми справами, а не втручатись у діяльність російських силовиків.

"Що стосується вимоги звільнення моряків – є національне законодавство РФ, триває слідство, рішення повинен винести суд. Думаю, лідерам двох демократичних європейських країн добре відомо, що втручання кого б то не було, незважаючи на займані посади, в процес правосуддя – це не просто неприпустимо, але і може бути предметом уваги правоохоронних органів. Хотілося б застерегти від таких заяв на адресу нашої країни, яка входить до Ради Європи, і національне законодавство якої відповідає всім стандартам міжнародного права", – заявив він.

Крім того опальний політик відзначив, що замість "критики ситуації у Криму та Росії" Меркель та Макрон повинні зайнятись своїми країнами.

"У Росії, на відміну від Франції та Німеччини, не використовують водомети, газ та гумові кулі для розгону учасників акцій протесту. Раджу звернути свою увагу для початку на це", – сказав він.

Нагадаємо, журналіст розповів, з ким насправді говоритиме Москва, і це не Україна.

Як повідомляв "Знай.ua", США озброять Україну до зубів.

Також "Знай.ua" писав, що у Меркель з ганьбою звільнили журналіста, який вигадував фейки.

Канцлер Німеччини і Президент Франції закликали Росію звільнити українських моряків