Командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош прокоментував необхідність продовження воєнного стану в Україні.

Воєнний стан в Україні на 30 діб

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну заяву нардепа.

Ярош вважає, що воєнний стан потрібно продовжувати і поширювати на інші області України.

За його словами, він голосував за введення воєнного стану на 30 діб, хоча вважає "повним маразмом" такий короткий термін.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"Воєнний стан вводиться для того, щоб здобути перемогу у війні. Така світова практика. Скільки було в Раді криків про вибори, про узурпацію влади Порошенко. Я цим людям кажу:" Знаєте, це не та влада, яка може щось узурпувати " . Вона абсолютно не здатна на це, тому не бійтеся таких речей ", - підкреслює нардеп.

Окрім того Ярош додає, що ЗСУ відчули позитивні зміни через введення воєнного стану, зокрема, з'явилося злагодження у діях і збільшилася кількість навчань.

"Я вважаю неправильним припиняти дію воєнного стану. Неправильно, що його ввели тільки на деякі області. А якщо удар буде з боку Білорусі?" - наголосив командувач УДА.

Дмитро Ярош (засновник "Української добровольчої армії"

За словами Яроша, введення воєнного стану не було "політичним рішенням" президента, про що прямо говорили в Кремлі та натякали опоненти Порошенка.

"Мені здається, що Петро Олексійович більше опирався воєнному стану. Зрив виборів? Ну нереально! Вони б нічого там не зробили. Весь світ, американці, ЄС, тиснуть. Вони не можуть зірвати вибори. Це - нереально, просто вигадки. Але те, що у нас захоплені моряки ... Такий відкритий акт агресії. На нього треба було відповідати ", - резюмував він.

Нагадаємо, у середу, 26 грудня, в Україні закінчується дія введеного воєнного стану у десяти областях.

Як повідомляв раніше Знай.ua, після російської агресії в Керченській протоці уряд України прийняв рішення ввести в окремих регіонах країни військовий режим, задля дотримання заходів безпеки.

Також Знай.ua писав про те, що політичний екперт прокоментував заяву Путіна під час прес-конференції щодо його бачення подальшого розвитку ситуації на Донбасі.