Ціни на нафту на американських і світових фондових біржах продовжують знижуватися, останні цифри є достить обнадійливими для України.

Про це повідомив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко у Facebook, посилаючись на відповідні дані Bloomberg.

Гриценко зазначив, що наразі Brent коштує $50,47, WTI - $42,68 за барель.

Анатолій Гриценко

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Окрім того він прокоментував, яким чином ситуація на нафтовому ринку впливає на економіку Росії.

"Ціна на нафту, коли вона опускається нижче $60 за барель на тривалий період - стає тривожним для Росії й обнадійливим для нас індикатором. На державний бюджет, соціальні програми і, в підсумку, на політику Росії вона впливає набагато потужніше, ніж санкції", - резюмував Гриценко.

Користувачі гостро відреагували на заяву Гриценка.

"Поки товстий схудне - худий помре...?! Росія ще далеко до "критичної" точки"..., "Всі пам'ятають казку з дитинства Про чахлика невмирущого?! Де ховалася його смерть? На кінці голки... В даному випадку нафтової", - пишуть у мережі.

Нагадаємо, станом на ранок 25 грудня вартість березневих ф'ючерсів на нафту марки Brent складає $50,73 за барель, свідчать дані Лондонської біржі. Такі ціни на нафту спостерігалися в серпні 2017 року.

долари

24 грудня на мінімумі вартість Brent досягала позначки в $50,37.

В порівнянні з минулим груднем ціна на нафту впала більш ніж на 22,2%.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за вихідні-з 7 по 10 грудня на АЗС ціна на бензини і дизельне паливо на АЗС стала нижче на 0,1-2,2 гривень за літр.

ціни на бензин

Про це 10 грудня повідомила консалтингова компанія UPECO, пославшись на дані щоденного цінового моніторингу ринку нафтопродуктів.

Також Знай.ua писав про те, що 1 грудня сесія Одеської обласної ради надала ТОВ "Сабіна Компані Лімітед" спеціальний дозвіл на вивчення надр в цілях подальшого видобутку на Боутинской нафтогазоносної площі.