Таку думку висловив колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов у своєму LiveJournal.

"Перший результат томосу – Путін визнав існування українського народу. Коли в ході прес-конференції Путін вперше назвав український народ існуючим окремо від російського народу, мені здалося, що або я недочув, або він обмовився. Однак як ніби спеціально він ще двічі вимовив фрази, недвозначно свідчили про те, що тепер він перестав ставити знак рівності між двома народами і називати їх одним і тим же народом", – розповів він.

Ілларіонов привів цитати з прес-конференції президента, який двічі говорив про "розтягування російського і українського народів" та "подальший розрив між російським і українським народами".

"Протягом останнього десятиліття неодноразово, у тому числі останній раз – всього лише рік тому на подібного роду "великої прес-конференції", Путін ще стверджував, що "українець від російського нічим не відрізняється", що "ми – один народ". А ось рік тому... він вже говорив про два народи", – зазначив Ілларіонов.

На його думку, змінити свою точку зору Путіна змусив томос про автокефалію української церкви, отримання якого очікується в січні наступного року.


Розкол, виявляється, згідно з поясненнями Путіна, в розриві єдиною духовного зв'язку між двома нашими народами, а саме до припинення поминання на проповідях в українських церквах імені пана Гундяєва (патріарха РПЦ Кирила).

До речі, Путін надає величезне значення "духовного зв'язку", тому в його політиці тепер зросте значення Білорусі, поки ще зберігає зв'язок з РПЦ.

Нагадаємо, нещодавно повідомляли, попи виють, томос йде: білоруські священики жорстко висловилися про українську церкву.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Кирило Гундяєв обрушив свій диявольський гнів на Вселенський Патріархат

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також "Знай.ua" писав про те, що Священик відмовився поховати померлу: занадто далеко добиратися