У Трампа відреагували на інформацію про закупку зброї Туреччиною, яка є членом НАТО, у РФ.

Дональд Трамп

Про це пише Bloomberg.

У повідомленні сказано, що Вашингтон не радий покупці Туреччиною - членом НАТО - російських систем ППО. Однак в Анкарі могли знайти вихід з цієї ситуації.

Реджеп Таїп Ердоган

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Щоб зменшити шкоду для колективної безпеки НАТО через покупку російських комплексів ППО С-400 Тріумф, Анкара може негласно пустити американських військових інженерів вивчити ці зенітно-ракетні системи, коли вони будуть передані Туреччини.

За даними джерел, таку ідею турецька влада нібито запропонували "в останні тижні".

Варто нагадати, що навесні цього року Туреччина сплатила замовлення декількох комплексів С-400 у Росії. США різко противилися такого кроку Анкари, стверджуючи, що несумісне з технікою НАТО озброєння внесе сум'яття в оборону блоку і змінить базовий військовий баланс в регіоні.

військові НАТО

Крім цього, Туреччина може закупити і американські ракетні комплекси Петріот: 140 ракет, радар і наземні станції контролю. Держдеп схвалив таку угоду, тепер справа за Конгресом США - у них близько двох тижнів на винесення рішення. Туреччина хоче разом з покупкою отримати і технічну документацію по складанню цих комплексів, на що Білий дім навряд чи погодиться.

Нагадаємо, Анкара в найближчі дні почне нову військову операцію на території Сирії. Про це оголосив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Реджеп Тайіп Ердоган

Таку заяву Ердоган зробив на саміті оборонної промисловості в Анкарі, повідомляє CNN Turk.

Ердоган підкреслив, що метою підрозділів збройних сил Туреччини будуть "не американські солдати, а члени терористичної організації".

Раніше Знай.uа писав про те, що факт російської агресії проти України ще не визнали в Туреччині, там чути заяви про так званий "конфлікт".

Так, для вирішення "конфлікту" між Україною і Російською Федерацією в Керченській протоці потрібно провести зустріч в Нормандському форматі.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє телеканал NTV.

Також Знай.uа повідомляв, що турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган зізнався, що днями обговорював з президентом РФ Володимиром Путіним можливе посередництво Анкари у вирішенні конфлікту, який виник в Керченській протоці.