Національний банк України вирішив відкликати банківську ліцензію у ВТБ Банку - Україна. Про це інформує видання Бізнес.медіа з посиланням на прес-службу ФГВФО.

"Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення Національного банку про відкликання ліцензії вчора (у вівторок) прийняв відповідне рішення, і сьогодні ми входимо в ВТБ Банк як ліквідатор", - йдеться у повідомленні прес-служби ФГВФО.
Дане рішення було прийнято вчора, 18 грудня. Відзначимо, що ВТБ Банку є "дочкою" російського держбанку ВТБ.

Зазначимо раніше, 27 листопада, Нацбанк відкликав банківську ліцензію у ВТБ Банку. На наступний день Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію у Банк ВТБ.
Від початку листопада 2018 року у ВТБ Банку почались проблеми з ліквідністю. Дані проблеми на думку НБУ були через позов до компанії Ігоря Коломойського, який заблокував продажу активів українського ВТБ Банку.

Нагадаємо, що через курс валют на 19 грудня: гривня "худне" до свят. Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у середу, 19 грудня. Порівняно з показниками у вівторок, 18 грудня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 27,84 за долар.

Як повідомляв портал Знай.uа, Національний банк своєю постановою встановив Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України.

Також портал Знай.uа писав, що банки країни закінчать 2018 рік з прибутком. Причинами цього є значне зростання як відсоткових, так і комісійних доходів банків, адже банки заробляють на валютних комісіях.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще