Перший Президент Леонід Кравчук поділився прогнозами щодо варіантів розвитку Росії в контексті війни та агресії та території України.

Відповідний коментар політик озвучив для українських ЗМІ.

Кравчук вважає, що вже протягом року Росія перестане існувати, якщо окупує всю територію України.

Рейтинги Путіна падають

Популярні новини зараз

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Показати ще

За словами першого президента України Леоніда Кравчука, Україну ніхто не зможе здолати.

"Якби зараз Росія зійшла з розуму і прийшла в Україну, окупувала її, то через рік Росії б не стало. Тому що в Україні треба привести половину війська, майже 70% бюджету, щоб її тримати в спокої, а це непросто", - підкреслив Кравчук.

Як приклад Кравчук нагадав ситуацію з включеним Кримом, передають ЗМІ.

"Росія з Кримом не може впоратися, а Україну вона тримати не зможе", - вважає Кравчук.

Нагадаємо, коли Путін залишить посаду президента РФ і піде з Кремля, ставлення нової російської влади до окупованих Криму і Донбасу буде залежати від декількох факторів.

Володимир Путін

Так вважає російський журналіст Семен Новопрудський, який поділився своїми міркуваннями в інтерв'ю сайту "Сьогодні".

Як вважає Семен, наступнику Путіна належить сформувати позицію нової влади Росії одразу в трьох напрямках – відношенні з Україною і Заходом, а також наскільки "військовим" стане російський бюджет.

Раніше Знай.uа писав про те, що секретні мапи були представлені генерал-лейтенантом СБУ Григорієм Омельченко в ефірі українського телеканалу.

Війна на Донбасі

Високопоставлений офіцер заявляє, що це карти, на яких зображені плани вторгнення в Україну і вони активно використовувалися Генеральним штабом ЗС РФ.

"Перед цим вам покажу карту Генерального Штабу Збройних Сил Російської Федерації, яка передбачала пробиття коридору від окупованого Донбасу до узбережжя Азовського моря з виходом в Придністров'ї, щоб з'єднатися там з базою Російської Федерації", - зазначає Омельченко з посиланням на секретні джерела.

Також Знай.uа повідомляв, що проти схвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції, яка закликає Росію вивести її війська з території анексованого Криму та засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях голосували 19 держав.