Мешканці окупованого Донецьку і Луганська розповіли про настрої жителів в окупації до створення української єдиної помісної церкви.

Деякі проукраїнськи налаштовані жителі тимчасово окупованого Луганська підтримали створення єдиної помісної церкви в Україні. Про це повідомили сьогодні LIGA.net джерела на правах анонімності.

"Звичайно, ставлюся позитивно, чому ні? Христос – єдиний, але священики Московського патріархату нацьковують одного проти іншого, це церква Путіна, вони несуть ідеї "русского мира". В Україні ж з'явилася церква більш незалежна", - сказала лучанка Марина, ім'я якої змінено в цілях безпеки.

За словами іншого співрозмовника, Україна мала повне право на створення своєї церкви".

Популярні новини зараз

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

"Захотіли – зробили. Коль "дружня" країна так себе веде, то треба відділятися", - додав він.

До того ж луганчанин уточнив, що проросійськи налаштовані мешканці критикують поява ПЦУ.

"Кричать, що потрібно піддати все анафемі, яке взагалі нібито Київ мав право це робити? Вони всі в обробці ростб, бояться "наступу" 24 грудня", - уточнив він.

Загалом, мешканців Донецьку тема собору не особливо цікавить.

"Якщо і говорять про це, то в тому ключі, що може спровокувати військові дії, нібито це - одна з причин швидкого "наступу" ЗСУ", - каже донеччанин Максим.

Нагадаємо, Епіфаній зізнався, що зроблять з храмами УПЦ МП: без насильства. На території України не будуть захоплювати храми, які належать Московському патріархату.

Як повідомляв "Знай.ua" , Епіфаній вперше відслужив у Києві: Томос близько. У Михайлівському соборі зібралося близько 200 осіб. Обстановка спокійна.

"Знай.ua" писав, Митрополит Епіфаній показав Москві, що таке священний обов'язок: "Ми готові прийняти їх з братньою любов'ю". "Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи".