Україна вже давно звикла до того, що російська дипломатія перетворилася на зброю пропаганди Кремля, яка постійно звинувачує українську державу в "підготовці провокацій". Нові випади - це чергова інформаційна операція Російської Федерації.

Про це стало відомо завдяки офіційному коментарю українського зовнішньополітичного відомства щодо заяви глави російського МЗС Сергія Лаврова про провокацію, яку нібито готує Україна на кордоні з окупованим Кримським півостровом.

Павло Клімкін

"Насправді, це Росія розгорнула на кордонах з Україною понад 80 тисяч військових в повній бойовій готовності, розмістила ракетні комплекси "Іскандер", передислокувала на територію Криму 100 бойових літаків нового типу Су-27 і Су-30, які здатні діяти на всій глибині чорноморського регіону і майже всієї території України. Тільки за останні два місяці чисельність російських танків на нашому кордоні збільшилося на 300 одиниць", – заявляють в українському відомстві.

Павло Клімкін

Популярні новини зараз

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Також вітчизняні дипломати нагадали про відкриту агресію Росії поблизу Керченської протоки. У МЗС впевнені, слова Лаврова мають на меті прикрити мілітаризацію Криму і Донбасу.

"Лавров лякає Україну і міжнародне співтовариство "провокаціями", шукаючи пропагандистсько-дипломатичне прикриття мілітаризації Росією окупованого Криму, Донбасу і розгортання на кордонах України свого наступального потенціалу", – йдеться у коментарі.

В МЗС додають, що Україна збирається повернути собі окуповані території, але не воєнним шляхом, а – політико-дипломатичним.

Варто нагадати, що Генасамблея ООН прийняла резолюцію, яка засуджує нарощування агресії Росії в Криму і територіальних водах Азовського і чорного морів. Відповідне рішення вже прокоментував президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що доля окупованих територій України породила багато запитань. Псевдореспубліки фактично "зависли в повітрі" і не входять до складу жодної країни. Російський політик пояснив, чому Росія не визнає псевдореспубліки "ДНР" і "ЛНР".

Нагадаємо, Лавров прямо визнав, що захоплений Путіним Донбас - це Україна.

Як повідомляв Знай.uа Лавров пригрозив Порошенку за Крим: це наші кордони, мало не здасться.

Знай.uа писав, Лавров раптово сплутав Путіну всі карти: нервовий зрив і слабкість, воювати не будемо.