Стало відомо, що Національний банк прогнозує за результатами 2018 року рекордний показник прибутку банківської системи України, за термін понад 10 років.

Про це заявила перший заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова в ході брифінгу в понеділок, 17 грудня.

"За результатами 2018 року сектор отримає прибуток. І, за нашими попередніми оцінками, цей прибуток може стати рекордним за більш ніж 10 років",- повідомила Рожкова.

Катерина Рожкова

При цьому чиновниця додала, що за останні 10 місяців українські банки отримали близько 15 мільярдів гривень прибутку.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Ми прогнозуємо, що прибутковість банківського сектора буде зростати і в наступному році. В першу чергу, це пов'язано із завершенням роботи щодо очищення балансів - за визнанням поганих кредитів, формування резервів, докапіталізації. У майбутньому значних витрат на резерви ми не передбачаємо", - уточнила Рожкова.

Раніше повідомлялося, що НБУ сподівається на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання виділення допомоги і очікує надходження траншу до 25 грудня 2018 року.

Голова НБУ Яків Смолій зазначив, що сума першого траншу, згідно очікуванням Нацбанку, складе 1,4-1,9 мільярдів доларів. Однак остаточна сума буде відома тільки після засідання ради директорів.

Як відомо, 5 грудня Кабінет міністрів України схвалив проект меморандуму про співпрацю між Україною і Міжнародним валютним фондом. Тепер 14-місячну програму stand-by має затвердити Рада МВФ.

Нагадаємо, що нещодавно НБУ випустив сувенірну неплатіжну банкноту "Сто гривень" за зразком банкноти відповідного номіналу, яку було введено в обіг 17 жовтня 1918 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, державний "Ощадбанк" попередив клієнтів про шахраїв. Вони розсилають СМС-повідомлення з метою виманити особисті дані і гроші. Шахраї представляються співробітниками банку.

Також портал Знай.uа писав, що з лютого 2019 року українці зможуть перераховувати валюту зі своїх карткових рахунків за кордон без обмежень.