Представників Російської Федерації та України Єврокомісія запросила на тристоронні переговори щодо газу, які повинні пройти в січні 2019 року.

Про це стало відомо завдяки повідомленню у Twitter віце-президента вищого органу виконавчої влади Європейського союзу Мароша Шефчовича.

газ

Так, в Шефович зазначив, що газові переговори на політичному рівні пройдуть в січні. Також він очікує присутності комерційних організацій. Представник Євросоюзу заявив, що сторонам необхідно налаштуватися на позитивний імпульс, створений в липні під час попереднього раунду переговорів у Берліні.

газ в Україні

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Варто зазначити, що на минулих переговорах сторони обговорювали транзит російського газу через територію України після 2019 року. Представники держав змогли досягти домовленості щодо розробки графіка подальших зустрічей.

Варто нагадати, що газові війни України та Російської Федерації продовжуються. Суд Нью-Йорка прийняв рішення по справі спору "Нафтогазу" і "Газпрому". Про це стало відомо завдяки повідомленню в соцмережі Facebook головного виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка.

"Суд у Нью-Йорку погодився з нашими вимогами щодо "Газпрому". Це лише перший крок у США... Рішення суду в Техасі ще чекаємо", – повідомив Вітренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підвищення цін на газ для населення було анонсовано українським урядом ще восени, проте тільки зараз люди на повну відчули на собі всі "покращення". Ціни на газ досягли абсолютного рекорду - 9471,92 гривні. Саме за такою ціною Україна в листопаді купувала імпортний природний газ. Це 339,21 долара за 1 тисячу кубометрів.

Нагадаємо, стало відомо, яку частину витрат покривають субсидії: нічому радіти.

Як повідомляв Знай.uа нові ціни на газ остаточно заморозять українців, готуйтеся до космічних цифр.

Знай.uа писав, українцям масово надсилали "фейкові" квитанції, як не бути обдуреним.