Білоруський президент Олександр Лукашенко під час зустрічі з представниками російських ЗМІ заявив, що Росія кредитує Білорусь за ставками, які перевищують пропозиції Міжнародного валютного фонду в три рази. Про це повідомляє replyua.net.

Як сказав Лукашенко, ставка Росії вище, ніж у МВФ в три рази, ставка Росії за кредитами пристойна. Якщо Білорусь отримує від Росії кредит на суму 4-5 млрд доларів, то щорічно за його обслуговування виплачується 1,2 млрд доларів. Білоруський президент вважає дурною заяву про те, що Москва "годує" Білорусь.

Також він розповів про те, що нерідко читає в ЗМІ заяви від прихильників союзу з питаннями про те, чому росіяни годують білорусів, причому деякі з них підрахували, що за весь час незалежності було перераховано 100 млрд доларів. На думку Лукашенка, якби таку суму справді дали, то білоруси вдавилися б такою кількістю купюр.

Президент Білорусі не виключає загрози Росії і для своєї країни, оскільки межує з агресором. Також він попереджав про можливість конфлікту, що мав місце в Керченській протоці. Як заявляють білоруські влади, їм би не хотілося подальших кроків, які приведуть до зростання напруженості в регіоні, оскільки це впливає на міжнародну безпеку. Як заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, йому хотілося б почути більш емоційні заяви міжнародного співтовариства, оскільки не виключається подальший розвиток конфлікту. Білоруські політики неодноразово заявляли, що готові внести свій внесок у врегулювання ситуації і зниження напруженості, якщо це буде прийнятно відповідним політичним гравцям.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Дмитро Медведєв натякнув президенту Білорусі на можливе приєднання до Росії, шантажуючи припиненням фінансування.

Як повідомляв портал "Знай.uа": астролог зробив передбачення щодо майбутнього Білорусі після закінчення правління Путін.

ТакожЗнай.uа" писав, що Лукашенко і Путін посварилися в прямому ефірі з-за вартості газу.