Президент Петро Порошенко розповів, яке покарання чекає на Росію за порушення міжнародного законодавства та викрадення українських моряків і морських суден.

Президент України Петро Порошенко 12-13 грудня перебуває з робочим візитом у Брюсселі (Бельгія) в рамках засідання Європейської Ради.

В ході засідання мова йшла про агресію РФ у Керченській протоці. Про це президент написав у Twitter.

За словами Порошенка, російським кораблям можуть заборонити заходити у порти Європейського Союзу та США. Перемовини з міжнародними партнерами про можливу заборону вже розпочалися.

"З міжнародними партнерами ми вже почали обговорювати можливості скасувати дозвіл кораблям РФ заходити до портів ЄС та США", – йдеться у пості президента.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Крім того, обговорюється можливість подальшого розширення санкцій проти Росії за агресію в Азовському морі.

"Санкції – це не покарання. Покарання буде за рішенням судів за порушення міжнародного законодавства. Санкції – це сигнал для РФ – негайно і безумовно повернути українських моряків та кораблі і відновити свободу судноплавства", – написав Порошенко.

Зазначимо, що 12 грудня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав країни ЄС закрити для російських суден, які прибувають з Азовського моря, доступ до портів Євросоюзу до того часу, поки Росія не звільнить прохід Керченською протокою в Азовське море.

"Європарламент закликає країни-членів закрити доступ до портів ЄС для російських суден, які прибувають з Азовського моря, доки Росія не відновить вільну навігацію через Керченську протоку та в Азовському морі", – йдеться у резолюції.

Нагадаємо, Європейський парламент готовий прийняти резолюцію із закликом до країн Євросоюзу закрити порти для російських кораблів.

Як повідомляв портал Знай.ua, у відповідь на агресивні дії Росії в Чорному і Азовському моорях НАТО допоможе Україні поліпшити боєздатність Військово-морських сил, надасть Україні політичну і практичну допомогу в протистоянні агресії РФ.

Також Знай.ua писав, Європарламент проголосував за припинення реалізації проекту газопроводу Північний потік-2. Про це йдеться в прийнятій в середу, 12 грудня, резолюції. Згідно з ухваленим рішенням, Європарламент вважає проект Nord Stream 2 суто політичним, який несе небезпеку енергетичній безпеці Європи.