Девід Корнштейн, посол США в Будапешті звернувся із закликом до Угорщини відновити гарні відносини з Україною і не старатися заблокувати співпрацю Києва з НАТО. Про це пише Reuters.

"Якщо Україні не вдасться, Угорщина опиниться на передній лінії російської агресії", - зазначив він парламентському комітету.

Корнштейн переконаний, що Угорщина повинна "сформулювати пріоритети альянсів", адже Росія несе нову загрозу Україні та Європі.

"Зараз більше, ніж коли-небудь, Росія випробовує Захід", - запевнив посол.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Ми глибоко переконані, що для союзників по НАТО найкращий спосіб просувати реформи в Україні - це розмовляти з Україною, а не блокувати участі України в НАТО", - додав він.

За словами Корнштейна, Угорщина, котра стійко залежить від російської нафти й газу, зараз грає з вогнем, заграючи з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Нам слід пам'ятати про загальну картину. Путін не зацікавлений в національному суверенітеті. Його бачення є неоімперським. Якщо Україні не вдасться, Угорщина буде на передній лінії російської агресії", - сказав він.

Державний секретар Міністерства закордонних справ Левенте Мадьяр сказав парламентському комітету, що розбіжності між США та Угорщиною не є стратегічними, і він сподівається, що діалог посприяє скорегувати їх. Про це повідомили у державному інформаційному агентстві MTI.

Як повідомляв Знай.uа, командир українських моряків гідно відповів агрессору.

Також Знай.uа писав, Порошенко пояснив, що означали його слова про Путіна і війну.

Також нагадаємо, що жалюгідне рабське існування змусило росіян прозріти. Політикою свого глави незадоволені вже понад 55% росіян.