Представник МЗС Росії Марія Захарова, в адекватності якої існують величезні сумніви, висловила безглузде твердження у тому, що уряд Сполучених Штатів Америки заохочує розкол, підтримуючи створення помісної православної церкви в Україні. Абсурдне заяву пропагандистки викликано раніше опублікованими словами представника держдепартаменту США з питань свободи віросповідання Сема Браунбека. Він озвучив плани введення санкцій щодо Росії через порушення свободи релігії.

Захарова впевнена, що США активно втручаються в справи української церкви і всіляко намагаються насадити автокефалію, чужу для мільйонів її віруючих. Тим самим вони нібито заохочують розкольницькі кроки Константинопольського Патріарха Варфоломія і президента України Петра Порошенка. Дії Браунбека, на переконання скандальної персони, спрямовані на поділ духовних народів України і Росії.

Марія припустила, що це спроба зіштовхнути громадян сусідніх країн на релігійному ґрунті, при цьому тих, хто буде чинити опір, як вважає Захарова, буде допитувати СБУ, посадять у в'язницю або ж вони піддатися американським санкцій.

Неадекватність Захарової проявляється нерідко і завжди супроводжується гучними і безглуздими заявами. В ході брифінгу вона намагалася усіх запевнити, що найближчим часом ВСУ готується наступ в Приазов'ї для отримання можливості виходу до кордону з Росією. Захарова зазначила, що військове положення використовується як привід для стрімкої збройної провокації. Це нова версія, в старій ЗСУ мали намір застосувати хімзброю. Потік російської дезінформації стрімко зріс після того, як європейський парламент закликав усі країни-члени ЄС закрити вхід для прибулих з Азовського моря кораблів Росії.

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Марія Захарова спробувала розповісти про агресію в Керченській затоці, але заплуталася в своїх же бреднях.

Як повідомляв портал "Знай.uа": український актор назвав Путіна сволотою, а всю російську пропаганду – го**ном.

ТакожЗнай.uа" писав, що Яніна Соколова виклала запис з Захаровою, в якій жорстко її висміяла.