Президент України Петро Порошенко розповів, чому назвав акт агресії Росії в Керченській протоці війною. Наш лідер не взяв своїх слів назад, а ще й додав, що з ним погодився весь цивілізований світ. За словами Петра Порошенка, Кремль зайняв виключно агресивну лінію поведінки і постійно зазіхає на суверенітет України. При цьому Росія продовжує нахабно заявляти, що ніякої військової агресії не було, а те, що сталося, було виключно українською провокацією.

"Говорячи про війну в Керченській протоці, я мав на увазі акт агресії Російської Федерації проти незалежної і суверенної України", - сказав Порошенко голові Євроради Дональду Туску. Діалог між ним і європейським главою відбувся в четвер, 13 грудня. Порошенко додав, що весь цивілізований світ з ним згоден, а агресор знаходиться в повній ізоляції.

"Реакція з боку інших держав була ясна. Росія перебуває в повній ізоляції", - резюмував він.

Як повідомлялося, раніше Порошенко в інтерв'ю американської телекомпанії Fox News назвав атаку РФ у Керченській протоці війною. "Містер Путін, це акт агресії! Містер Путін, це війна! Це не жарт, не інцидент і не криза. Ваші регулярні війська під прапором РФ здійснили напад на українське військове судно в міжнародних водах", - заявив Порошенко.

У свою чергу Кремль назвав збройну атаку російських силовиків на кораблі ВМС України в міжнародних водах "української провокацією".

Популярні новини зараз

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Європа закриє двері для російських плаваючих корит, в Кремлі паніка.

Європейський парламент готовий прийняти резолюцію, яка закликає країни-члени ЄС закрити порти для російських кораблів, які прибувають з Азовського моря.

Про це йдеться в одній із поправок до резолюції про стан імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Нагадаємо, Пєсков зухвало відповів Порошенко: провокація, а не війна

У Росії конфлікт у Керченській протоці, вважають "грубим порушенням російського кордону в рамках провокації".

Також Знай.uа" писав про те, що Керченський криза спробували "розрулити" на закритій зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні

Сторони досягли домовленостей продовжувати тримати "руку на пульсі" з цього питання.

Переговори щодо Керченської кризи провели зовнішньополітичні радники лідерів Німеччини, Франції, України і Росії у вівторок, 11 грудня, в Берліні. Про конкретні результати поки нічого не повідомляється.