У вівторок, 11 грудня, стало відомо про заяву Парламентської асамблеї Ради Європи щодо імовірного поновлення санкції проти предстаників РФ.

Про це повідомляє прес-служба асамблеї.

У повідомленні йдеться, що у разі поновлення санкцій проти делегації РФ у Парламентській асамблеї Ради Європи вони не можуть бути позбавлені права голосу на виборах суддів ЄСПЛ, генсека РЄ та інших керівників організації.

Популярні новини зараз

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще

Відповідне рішення ухвалив на засіданні у понеділок, 10 грудня, регламентний комітет ПАРЄ.

Профільний орган асамблеї за запитом Бюро ПАРЄ проводив аналіз допустимих санкцій, які можна запроваджувати проти окремих держав через порушення ними принципів Ради Європи.

путін

Наразі у ПАРЄ триває жорстка дискусія щодо меж санкційного тиску на Росію. Ще навесні 2014 року, після незаконної анексії Криму, на делегацію РФ були накладені широкі санкції, в тому числі їх позбавили права голосу при ухваленні рішень асамблеї.

Антиросійські санкції

З 2016 року на знак протесту РФ відмовляється брати участь у роботі асамблеї, а торік припинила сплату внесків до бюджету Ради Європи. Це спричинило дискусії у ПАРЄ про можливість зняття санкцій з росіян.

Путін

Останнє рішення регламентного комітету обмежило обсяг можливих санкцій, пояснивши це потребою уникнути конфлікту зі статутом РЄ.

"У разі оскарження прав національної делегації ПАРЄ не може ставити під сумнів право депутатів брати участь у виборах старших посадовців Ради Європи... оскільки Асамблея не може втручатися у виконання Статуту РЄ та Європейської конвенції з прав людини", - пояснили у Страсбурзі.

Нагадаємо, колишній єврокомісар, екс-міністр закордонних справ Італії, сенату та лідером опозиційної італійської партії +Europa 70-літня Емма Боніно закликала українців не плекати ілюзій щодо підтримки Європи у протистоянні з Росією.

Раніше Знай.uа писав про те, що військовий експерт прокоментував імовірність повномасштабного вторгнення Путіна на територію України та початок великої війни.

Також Знай.uа повідомляв, що один із високопоставлених офіцерів української армії три роки працював на російську розвідку.