Облгазам-монополістам, які гноблять українців і затягують "газовий зашморг" на шиї населення, влетить "по перше число" Таку обіцянку дав українцям прем'єр-міністр країни Володимир Гройсман. Тепер головне, щоб дотримав, адже божевільні тарифи на газ і борги, які беруться "зі стелі", вже порядком набридли громадянам України. Українці вже звикли не вірити обіцянкам уряду, які занадто часто виявляються голослівними, однак цього разу було порушено дійсно важливу тему, оскільки "газове питання" – перше, що трясе гаманці і душі українців.

Про свої наміри Гройсман заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Напередодні головний "Радикал" країни Олег Ляшко поскаржився, що українцям заднім числом налічують борги за газ і виставляють суми в рахунках, вище тих, що встановлені Кабміном.

Прем'єр зазначив, що також бачив подібні повідомлення.

"Я теж бачив це в ЗМІ і стурбований, тому що людям нараховують якісь химерні борги. Заявляю, платіть не більше 8,55 грн / куб. - ред.) І тільки за лічильником. Все інше - шахрайство. Ніяких попередніх боргів бути не може ", - заявив Гройсман.

Популярні новини зараз

Зливи, спека та торнадо: які катаклізми чекають Україну на початку літа

Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

ТЦК почали перевіряти салони авто

Показати ще

За словами Гройсмана, в глобальній перевірці місцевих облгазів-монополістів візьмуть участь представники Міністерства регіонального розвитку і ЖКГ, Міністерства енергетики та Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

"Їм треба вжарити по перше число, тому що монополісти вже сіли на голову і спустили ноги", - додав Гройсман. Прем'єр заявляє, що всі ці компанії разом з їх знахабнілим керівництвом необхідно "привести до тями", оскільки скарги на їх роботу сиплються, як з рогу достатку. Чекаємо виконання обіцянки і сподіваємося на краще.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Гройсман залишить від Прикарпаття якихось п'ять районів: інфографіка нового проекту.

Також ми раніше писали, що Гройсман розповів, коли закінчиться військове положення: тільки одна умова.

Також, Гройсман розповів про "Великому зростанні зарплат, однак ніякого хваленого "покращення" українці поки не помітили.

Середня зарплата українців виросла майже на 25% і зараз становить 9218 грн. Про це написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

“Економіка України стабільно зростає 11 кварталів поспіль. А значить, створюється більше робочих місць, виникає конкуренція між роботодавцями. Як наслідок, з'являється потреба в професіоналах, яким готові платити гідну зарплату”, - пише він в повідомленні.