Напруга навколо Криму, Азовського моря та українсько-російського кордону набирає обертів, залучаючи в ситуацію вже практично все світове співтовариство. Більш того, рішення, судячи з усього, будуть прийматися вже на максимально високому рівні і з максимально ретельним розглядом всіх деталей ситуації. 17 грудня Генеральною асамблеєю ООН буде розглянуто проект резолюції "Проблема мілітаризації АР Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів", присвяченій ескалації мілітаризації владою Російської Федерації тимчасово окупованій території Криму. Ініціатором подання законопроекту, в особі свого постійного представника в ООН Володимира Єльченка, є Україна, чиї військові не так давно врятували життя миротворцю ООН в Конго. Співавторами ж тексту резолюції виступили представники 29 країн, в числі яких Латвія, Канада, Хорватія, Нідерланди, Швеція, Естонія, велика Британія, Німеччина, Польща, Грузія, Литва і США.

За словами Володимира Єльченка, ситуація в згаданих регіонах підійшла до тієї точки, коли світовому співтовариству життєво необхідно дати тверду відповідь на набираючу обертів загрозу з боку все голосніше бряцающей зброєю Росії.

Залишається сподіватися на швидке і ефективне розгляд питання і прийняття рішення Генеральною асамблеєю ООН. Особливо в світлі того, що не так давно, 5 грудня, за інформацією прес-служби Постійної місії України в ООН, Генеральна асамблея під керівництвом українського повноважного представника вже продемонструвала рекордну ефективність за весь час свого існування, прийнявши і затвердивши на ранковій сесії рекордну кількість рішень по 87 питанням.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Поки ж ситуація продовжує загострюватися: останнім часом президент Росії Володимир Путін перейшов до відкритого і демонстративного ігнорування всіх пропозицій по деескалації та мирному врегулюванню конфлікту з боку України. У тому ж випадку, якщо рішення за поданою 17 грудня резолюції буде позитивним, виходу у Росії не залишиться - подібне демонстративне ігнорування всього світового співтовариства не принесе Володимиру Путіну нічого хорошого.

Нагадаємо, Головне за ніч: смерть Путіна, заручники ID-карт і попи-зрадники

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Словаччина вислала російського дипломата

Також "Знай.uа" писав про жалюгідному стані Керченського мосту