Командувач військово-морськими силами Ігор Воронченко заявив, що готовий обміняти себе на 24 українських моряків, яких країна-агресор Росія незаконно захопила в полон у Чорному морі після Керченського інциденту, коли російське судно протаранило наш катер. Про це в четвер, 6 грудня, пише видання DW, посилаючись на газету Bild, журналістам якої Воронченко дав своє інтерв'ю. Воронченко сказав, що готовий сам сісти у в'язницю ворога, якщо лідер агресорів Володимир Путін відпустить додому затриманих моряків.

"У мене розривається серце, коли я бачу своїх солдатів, яких незаконно утримують в Росії", - заявив глава ВМС України.

Раніше "Знай.uа" писав про мобілізацію України: в ЗСУ назвали умови, коли повістки прийдуть до всіх.

Повномасштабна мобілізація в Україні почнеться тільки в одному випадку.

Про це заявив начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербина на брифінгу в Києві.

Популярні новини зараз

Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати

Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому

"Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня

В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям

Показати ще

Наголошується, що повістки для всіх громадян країни будуть розсилати тільки у разі прямої агресії російської армії. В той момент до українського війська будуть покликані всі резервісти та військовозобов'язані.

Нагадаємо, не сподобалося військове положення: у Держдумі завили і вимагають засудити "провокацію Києва".

Російські депутати звинуватили в "загостренні ситуації" президента України Петра Порошенка та "київський режим", який нібито використовує "найбрудніші і жорстокі прийоми" і ставить під загрозу життя мирних громадян і військовослужбовців власної країни".

Захоплення українських кораблів російські законодавці назвали провокацією України, яка нібито була потрібна для введення військового стану на території тих областей України, де у нинішнього глави держави найменший рівень підтримки".

"Провокаційність цих дій підтверджує і той факт, що українським військовим було добре відомо порядок проходження Керченської протоки, який використовувався ними раніше (у вересні 2018 року) із залученням російського послуг лоцмана. Заявка на прохід Керч-Єнікальському каналі, де в інтересах безпеки мореплавства діє дозвільний порядок проходу, на цей раз українською стороною не подавалася", - стверджують в Держдумі.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України покроково відновила акт агресії Росії в Керченській протоці, коли був узятий штурмом українські судна.

Як повідомляв портал Знай.uа під загрозою російського вторгнення виявилися кілька українських портів, у тому числі і Маріуполь.

Знай.uа писав, що Україна привела весь флот в повну бойову готовність