Надія Савченко, яка обвинувачується у державній зраді, оголосили сухе голодування. Про це йдеться в повідомленні на сторінці депутата в Facebook.

Надія Савченко

"Слідчі СБ(У) шантажують і тиснуть на народного депутата, голови ПП "Суспільно-політична платформа Надії Савченко", вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитися з рідними, помічниками, оновити електронні ключі, відкрити рахунок у банку для реєстрації кандидатом у президенти України", - сказано в повідомленні.

За словами Савченко, вона буде продовжувати голодування "до моменту забезпечення прав і свобод відповідно до Конституції України та чинного законодавства".

Надія Савченко

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Шкода, завдана моєму здоров'ю, буде на совісті тих слідчих, які на мене тиснуть такими методами. Якщо пішли такі погрози на стадії слідства – то що буде далі? Зараз пішов прямий ультиматум: або адвокати підписують ознайомлення зі справою, або вони перекривають доступ до всього", – заявила політик.

Нагадаємо, Савченко звинувачують у сприянні проросійським бойовикам на Донбасі, а також підготовці теракту в Києві з спробою повалення державного устою і захоплення влади. Зокрема, за інформацією ГПУ Савченко збиралася вбити перших осіб держави за допомогою зброї, незаконно привезеної з окупованих територій.

Надія Савченко

25 жовтня Шевченківський райсуд Києва продовжив до 23 грудня строк арешту Надії Савченко. 20 листопада Київський апеляційний суд відхилив клопотання адвокатів нардепа Савченко про звільнення її з-під варти.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко після операції на колінному суглобі змушена пересуватися на милицях.

Раніше Знай.ua повідомляв, Надія Савченко збирається в президенти.

Також Знай.ua писав, Надія Савченко: досье, компромат, підозри в госперевороті і співробітництво з бойовиками.