Батьки прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та президента Петра Порошенка кожен місяць отримують величезні пенсії - понад 50 тисяч гривень. А з 1 грудня їхні пенсії зростуть ще на кілька тисяч. Про це у своєму Facebook розповів юрист і блогер Михайло Шнайдер.

Він сказав, що підвищення пенсій, які анонсували в Кабміні стосуються пенсіонерів, які отримують мінімальні виплати, ветеранів війни та орденоносців, включаючи батька президента - Олексія Петровича Порошенко і батька прем'єра - Бориса Исаковича Гройсмана.

"Не так давно, Володимир Гройсман з гордістю заявив, що з 1 грудня 2018 року уряд підвищує пенсії. Але, як виявилося, не всім. Підвищення торкнеться пенсіонерів, які на даний момент отримують мінімалку, ветеранів війни та...орденоносців. Саме до останньої категорії "щасливчиків" відносяться: герой України, Олексій Петрович Порошенко і заслужений вінничанин, Борис Ісаакович Гройсман. Мультимільйонер Олексій Петрович, на даний момент отримує близько 50 тисяч гривень в місяць. Мільйонер Борис Ісаакович - близько 4 тисяч гривень на місяць. А з першого грудня, пенсії цих "заслужених українців" виростуть ще на кілька тисяч гривень. Адже як кажуть в народі: "Гроші до грошей". І в даному випадку це дійсно правда", - написал Шнайдер у себе в Facebook.

Раніше ми писали, що у українців можуть тимчасово забирати пенсії. Про це зазначається у Законі "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування". Щоб отримати пенсію вчасно, українці за законом з 2019 року зобов'язані:

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще
  • мати мінімум 26 років стажу;
  • не виїжджати в іншу країну на тривалий час;
  • надавати Пенсійному фонду тільки справжні документи.

В документі є три причини для тимчасової відмови у пенсії: не виконано вимогу про стаж (15 років для пенсії в 65 років і 26 років — в 60 років), якщо була надана помилкова інформація, а також у разі, якщо ви не проживаєте за місцем реєстрації.

Нагадаємо, що з березня 2019 року розпочнеться щорічне автоматичне осучаснення пенсій для всіх українців.

Як повідомляв портал Знай.uа українці в наступному році стануть заробляти приблизно на 16% більше.

Також портал Знай.uа писав, що незабаром в Україні розпочнеться другий етап реалізації системи накопичувальних пенсій. Для цього створені всі умови.