Колишні президенти України Віктор Ющенко, Леонід Кучма і Леонід Кравчук сумніваються у необхідності введення воєнного стану в країні.

Перший український президент Леонід Кравчук поділився їхнею спільною думкою з журналістами.

За словами Кравчука, питання воєнного стану треба було вирішувати набагато раніше, а не затягувати до президентських виборів. Таке рішення Порошенко може посіяти сумнів і хаос серед українців.

"Чи виправдані ці ризики? Чи допоможе реальному протистоянню агресору? За 5 років виникали ситуації, коли введення воєнного стану було доцільним і можливим — захоплення Криму, Дебальцевський та Іловайський котел, де були тисячі загиблих" Леонід Кравчук

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Президенти вважають, що українське суспільство сприймає подібні рішення як загрозу демократії, чим може скористатися ворог.

Кравчук підкреслив, що у разі введення воєнного стану, повинні бути скасовані норми про обмеження прав і свобод та заборону виборів.

"Верховна Рада повинна прийняти постанову про проведення виборів 31 березня 2019 року. Настав момент, коли від мудрості народних обранців залежить доля держави" Леонід Кравчук

Нагадаємо, що рішення РНБО щодо введення воєнного стану в Україні прийняв президент Петро Порошенко - документ від 26 листопада 2018 року "Про надзвичайні заходи щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України і введення воєнного стану в Україні".

Як відомо, первинне рішення РНБО містить 12 пунктів з них останній - Таємно. Тепер на засіданні Верховної Ради 26 листопада він повинен бути затверджений народними депутатами.

У той же час на сайті парламенту зареєстровано внесений главою держави проект закону про затвердження указу президента України "Про введення воєнного стану в Україні".

Як повідомляв "Знай.ua", оприлюднено повний текст указу Порошенка стосовно введення воєнного стану в Україні.

Також "Знай.ua", у Путіна назвали імена захоплених українських моряків.