Поки вся увага українців прикута до ймовірного запровадження воєнного стану, забуваються деякі досить суперечливі моменти. Багато питань лишилося поза кадром заводу "Кузня на Рибальському" – того самого, який належить представникам чинної влади і неодноразово фігурував у розслідуваннях.

На це звернув увагу на сторінці у Facebook інженер-конструктор, колишній представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Олександр Кочетков.

"Картонна броня. А можна я не про воєнний стан? У мене питання як у інженера-конструктора. Російські виродки протаранили наш буксир і обстріляли наш бронекатер "Бердянськ" класу "Гюрза", позбавивши його ходу і поранивши членів екіпажу. Обстріляли, зауважу, що не ракетами, які не артилерією, а з великокаліберного кулемета. Питання: це ж яку паршиву броню поставили на катер на заводі "Кузня на Рибальському", що вона не тримає навіть кулемета ?! Настільки не тримає, що з кулемета можна пошкодити судно так, що воно втрачає хід? І наскільки така бойова техніка мотивує наших воїнів на озброєну відповідь агресорові? Хоча введення воєнного стану все безсумнівно і моментально виправить", - зазначив він

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Цікаво, що майже за півтора місяці до очікуваного продажу "Кузні на Рибальському", котра за документами належить президенту України Петру Порошенку та нардепу Ігорю Кононенку, із заводу терміново "вивели" всю нерухомість.

Як виявилося, близько 60 000 м2 нерухомості заводу вивели в активи компанії "Буд-Реновація", хоча майбутній продаж речник президента Святослав Цеголко анонсував значно пізніше. "Кузня на Рибальському" спеціалізується на суднобудуванні.

За даними Bihus.Info, за два місяці до торгів, приміщення на Електриків, 26 в офіційних витягах з реєстрів вже значилося в іншій фірмі, але найцікавіше, що вона також належить тим самим людям: Порошенку та Кононенку, бенефіціарів також легко можна перевірити у списках.

Дивіться: Сирна схема "Кузні на Рибальському", розслідування

Нагадаємо, рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні ухвалив президент Петро Порошенко. Як повідомляв "Знай.ua", Генштаб терміново піднімає авіацію. Також "Знай.ua", у Путіна назвали імена захоплених українських моряків