В неділю, 25 листопада, ввечері стало відомо про те, що країна агресор – Росія застосувала зброю в Чорному морі проти українських бронекатерів підбито МБАК "Бердянськ". Українські джерела повідомляють, що всі три кораблі ВМС України були захоплені після штурму. Пізніше стало відомо, що після штурму судна взяли зворотний курс і повертаються в Бердянськ. Вишенькою на торті в цій історії за традицією стає коментар російських представників: на цей раз всіма улюбленої Марії Захарової.

Так, на своїй сторінці в Facebook офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ заявляє, як безсовісна Україна спровокувала військовий конфлікт.

Корабельну групу ВМС переслідували десять кораблів ФСБ Росії та Чорноморського флоту. На одному з кораблів перебуває група спецназу, яка готова брати на абордаж бронекатери і загрожують висадкою.

Дії Росії по відношенню до українським кораблям – це порушення норм статуту ООН і Конвенції ООН з морського права. Про це повідомляє МЗС України, реагуючи на події в Чорному та Азовському морі, опублікованій на сайті відомства в неділю.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Дипломати вважають, що російські судна "неправомірно застосували силу" щодо кораблів ВМС України.

"Такі дії несуть в собі загрозу безпеки всіх держав Чорноморського регіону, а, отже, вимагають чіткої реакції міжнародного співтовариства", — підсумували в МЗС України.

Нагадаємо, у Чорному морі країна-агресор Росія відкрила вогонь і підбила бронекатер "МБАК "Бердянськ" ВМС України. Представник президента України в окупованому Криму Борис Бабин повідомив, що Військово-морські сили України розгортають засоби допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 25 листопада, вранці російський прикордонний корабель протаранив буксир Військово-морських сил (ВМС) України, а в післяобідню пору в Міністерстві оборони України вже заявили про виявлені ударних вертольотах російської армії.

Також "Знай.uа" писав, після провокації прикордонних кораблів РФ в Азовському морі Україні необхідно привести в бойову готовність додаткові сили.