Міжнародний валютний фонд погодив з українською владою нову 14-місячну програму stand-by обсягом 3,9 млрд дол, яка підлягає затвердженню Радою директорів Фонду.

Тепер виконавча рада Міжнародного валютного фонду очікує прийняття Верховною Радою державного бюджету України на 2019 рік і підвищення тарифів на опалення для затвердження нової 14-місячної програми, пише видання "Хвиля".

Глава Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс сказав на брифінгу у Вашингтоні, що виконавча рада МВФ очікує від України необхідних дій.

"Сьогодні виконавча рада очікує проведення попередніх дій, до яких відносяться прийняття парламентом бюджету на 2019 рік і підвищення тарифів на опалення, як це було обумовлено раніше", - сказав Райс.

Зазначимо, що українська влада і Міжнародний валютний фонд на робочому рівні досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF).

Попередня програма (EFF) закінчується в березні 2019 року. Даною програмою було передбачено отримання Україною близько $17 млрд з першим траншем в $5 млрд.

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням ряду умов, політичною кризою та зміною уряду. Всього за програмою EFF Україна отримала $7,7 млрд.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Нагадаємо, програма міжнародної допомоги stand-by дається тим країнам, які вийшли з переддефолтного стану.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у МВФ підрахували, скільки щорічно грошей забирає коррупція з бюджету країни.

Також "Знай.ua" писав, постпред МВФ назвав основні умови економічного зростання в Україні