Опитавши 10 тисяч чоловік, соціологи з’ясували, що лідером президентських симпатій залишається Юлія Тимошенко, пише 24 канал. Петро Порошенко – лише на третьому місці, а на друге вийшов керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський. Його партія "Слуга народу" – також друга у парламентському рейтингу. Крім того, соціологи змоделювали розклад сил у парах другого туру. Так, Порошенко програє всім суперникам, при цьому найбільш впевнено його "б’є" саме Зеленський – 28% проти 15-ти. Зі свого боку, Зеленський програє Тимошенко, поступаючись лише 3%.

У соцмережах бурхливо обговорюють "феномен Зеленського".

Так, політолог і журналіст Кирило Сазонов вважає, що люди просто втомилися від негативного порядку денного, який пропонують старі політики, і хочуть переключитися на позитив. Тому гуморист Зеленський "рве всіх на шматки" в президентському рейтингу – навіть без будь-якої агітації.

"Феномен Зеленського пояснюється досить просто, і сформулював це лаконічно та зрозуміло ще барон Мюнхгаузен зі старого фільму: "Панове, ви занадто серйозні", – написав Сазонов на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Про те, що Зеленський ближчий до народу, ніж той же Петро Порошенко зі своїми "середньовічними" гаслами про віру, армію та мову, говорить і журналіст Сергій Грішин.

"Він створив собі образ (телесеріалом). Ясний, зрозумілий, близький, за все хороше. І їм (виборцям. – Ред.) здається, що він же добра людина, всіх об’єднає, помирить, і настане ідилія. Ось тому ми і бачимо в другому турі не Тимошенко-Порошенко, а Тимошенко-Зеленський", – вважає Сергій Грішин.

Деякі користувачі пояснюють успіх сатирика використанням нестандартних рекламних ходів. Наприклад, обігравання "президентства" актора в телевізійних шоу студії "Квартал 95" або розкрутка образу "президента Зеленського" за допомогою серіалу "Слуга народу".

"Старі відомі партії з гучними іменами та величезними бюджетами не можуть адаптуватися під все це, їхні методи застарілі, вони мислять агітаційними наметами з листівками", – написав програміст Max Frai.

В цілому експерти відзначають, що високі позиції в рейтингу можливих кандидатів у президенти займають нові обличчя та представники опозиції, що свідчить про небажання українців миритися з корумпованою системою влади.

"Значна частина суспільства продовжує твердо стояти на позиції вибору альтернативного існуючій системі лідера", – зазначає політолог Микита Потураєв.