Попри анонсоване "перемир'я" у царині міждержавної політики з боку Будапешту між Україною та Угорщиною, остання не припиняє здійснювати розкольницькі для внутрішньої ситуації нашої держави підступні маневри.

Павло Клімкін та Петер Сійярто

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на відповідну заяву голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Так стало відомо, що Угорщина тепер видає свої паспорти жителям Закарпаття у місті Кішварда, яке знаходиться майже на кордоні з Україною.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

За словами Геннадія Москаля, після публікації скандального відео, на якому жителі Закарпаття присягають на вірність Угорщині, на кордоні абсолютно нічого не змінилося.

Просто тепер всі бажаючі беруть таку присягу не в Берегово, а на сході Угорщини.

"Нічого не змінилось. Ну, перенесли видачу паспортів в сусіднє угорське місто Кишварда. Люди сіли на електричку, яка йде 7 хвилин, і вони вже в Кишварді і там приймають громадянство", - заявив Москаль.

"Паспортний скандал" з Угорщиною

Нагадаємо, перед тим, як отримати громадянство одразу декількох держав, українцям необхідно почати спільну дискусію, аби вирішити це питання на суспільному рівні.

У цьому запевнив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові. За його словами, це стосується у першу чергу тих, хто вже оформив, або збирається отримати російський паспорт:

"Зараз ми в Україні маємо почати суспільну дискусію щодо можливості бути громадянином декількох країн, потрібно чесно це сказати. Проте ми не можемо навіть говорити про подвійне громадянство з Росією під час де-факто війни з нею. Ті, хто має російські паспорти, хай їх здають, всі інші – давайте розмовляти", - зазначив міністр.

Павло Клімкін

Як писав раніше Знай.ua, скандальний міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна готова надати Україні кредит для відновлення доріг на Закарпатті.

Петер Сійярто

Про це йдеться в повідомленні на сайті угорського уряду.

Крім того Сійярто розповів, що під час переговорів з керівником українського МЗС було досягнуто згоду щодо призначення нової посадової особи, яка буле відповідальна за транскордонне економічне співробітництво.

Також Знай.ua писав про те, що Угорщина запропонувала Україні укласти угоду про захист національних меншин, яка повинна передбачати дозвіл на вільне користування рідною мовою в релігії, культурі, освіті та державному управлінні.