У Верховній Раді України відбулося підписання угоди про об'єднання опозиції, створення «Опозиційної платформи – За життя» та її участі в президентських, парламентських і місцевих виборах. Угоду підписали Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко та лідер партії «За життя!» Вадим Рабінович.

Своєю метою об'єднана опозиція ставить припинення війни, відродження економіки і захист інтересів простих українців.

«Сьогодні дуже погана новина для чинної влади», - прокоментував підписання Юрій Бойко. «Ми запрошуємо всі опозиційні сили в наше об'єднання, для того щоб відновити в країні мир, стабільність, порядок, припинити війну і зробити життя наших громадян щасливим», - підкреслив він.

В угоді підкреслюється, що головні вороги України – війна, соціальна несправедливість, корупція, кримінальне свавілля, злочинна влада, тарифний геноцид, «хижацький націоналізм» і бідність українців. «Ми – разом, щоб перемогти «партію війни і злодіїв» і повернути мільйонам наших громадян мирну, єдину і успішну країну, де людям буде забезпечений гідний рівень життя», – відзначають Юрій Бойко та Вадим Рабінович у документі.

Особливо наголошується на необхідності припинення війни на сході України шляхом реалізації Мінських угод і відновлення миру в країні. Своїми стратегічними цілями лідери об'єднання бачать повернення в країну реальної демократії, справжню децентралізацію влади, повернення свободи слова та віросповідання, активний нейтралітет України у військово-політичній сфері і неучасть у будь-яких військово-політичних союзах, політику партнерства з усіма країнами-сусідами.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Лідери об'єднання «Опозиційна платформа – За життя» досягли згоди вже в листопаді 2018 року визначити єдиного кандидата від свого об'єднання на президентські вибори, а також про спільну участь представників об'єднання на наступних виборах до Верховної Ради і місцевих виборах всіх рівнів.

Опозиційне об'єднання відкрите до діалогу і готове прийняти до своїх лав інші партії. «Створено платформу для опозиційних сил, які повинні об'єднатися, щоб зупинити вакханалію цієї влади. На цю платформу ми запрошуємо всіх. Я впевнений, що ще десятки партій і рухів увійдуть до цієї платформи, тому що вона сьогодні єдина вірна і правильна», - заявив Вадим Рабінович.

«Україна для всіх одна. В єдності – сила. В єдності – майбутнє. Ми об'єдналися, щоб будувати і перемагати!» - йдеться в заяві «ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ ЗА ЖИТТЯ».