Росія активно готується до того, щоб паралізувати морські та річкові порти України економічною блокадою.

Про це у вівторок, 30 жовтня, під час круглого столу з питань підвищення безпеки на морі заявив Петро Цигикал - голова Державної прикордонної служби.

Він підкреслив, що Російська Федерація продовжує чхати на норми міжнародного права в морській економічній зоні України. Цигикал зазначив також, що Москва стимулює "безпідставну військово-морську і правоохоронну діяльність на морських комунікаціях".

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Тільки спільні дії є запорукою сильної і єдиної Європи, в якій Україна залишається надійним форпостом на її східних кордонах", - заявив глава ДПС.

Нагадаємо, як повернути Азовське море: експерт стривожив українців екстремальним сценарієм, буде гаряче. Військовий не сумнівається: для забезпечення безпеки на Азовському морі Україні слід йти на радикальні кроки.

Як раніше повідомляв "Знай. ua", Євросоюз і Сполучені Штати можуть назавжди вигнати Росію з Азовського моря. Як повідомив Володимир Омелян, українські та іноземні судновласники втрачають до 50 000 доларів на добу за простій суден, а це призводить до подорожчання продукції для кінцевих споживачів.

Також "Знай. ua" писав про те, що головний військовий прокурор України Анатолій Матіос назвав невтішну статистику реабілітації українських військових, які перебували в зоні бойових дій на Донбасі. Зараз Україна входить у період серйозних політичних змін і треба "зв'язати" колишніх військових, готових заради власного поняття справедливості "виконати будь-яку роботу зі зброєю в руках".