У неділю, 28 жовтня, глава МЗС Росії Сергій Лавров прокоментував вихід США із Договору про ліквідацію РСМД.

Сергій Лавров

Про це повідомляють пропагандистські росЗМІ.

Лавров заявив, що перед оголошенням своїх планів про вихід з Договору про ліквідацію РСМД, американці надіслали російській стороні повний список своїх претензій у частині виконання даної угоди.

Дональд Трамп

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Окрім того Сергій Лавров зазначив, що буквально тиждень тому, за деякий час до того, як США оголосили про бажання розірвати договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, через своє посольство в Москві вони передали зовнішньополітичному відомству Російської Федерації розгорнутий список питань, які викликали у них підозри.

"Зрештою, ми отримали цей документ, але тільки після того, як не один раз просили надати нам список того, що турбує американців і на підставі чого вони зробили висновки щодо недотримання з нашого боку даного документа", - розповів Лавров.

Сергій Лавров

За словами глави російського МЗС, Міністерство закордонних справ Росії розіслало цей перелік у російське оборонне відомство і деякі інші відомства, які зобов'язані глянути на документ. Наостанок Лавров додав, що в Росії почали здійснювати підготовчі роботи із пошуків відповідей на заклопотаності Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, керівництво ФРН негативно оцінило рішення США розірвати Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) з РФ.

запуск ракети

Влада Німеччини назвали цей крок американського президента Дональда Трампа "згубним".

"Федеральний уряд шкодує про вихід США. Угода є важливим елементом контролю над озброєннями і особливим чином служить інтересам Європи", - заявили очільники Німеччини.

Меркель і Путін


Як повідомляв раніше Знай.ua, адміністрація Дональда Трампа зробила новий крок на шляху до того, щоб радикально збільшити видобуток нафти в США.

Дональд Трамп


Також Знай.ua писав про те, що Росія готується до війни з США. Таку заяву зробив в ООН заступник голови департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Росії Андрій Білоусов.