Незважаючи на численні звернення, на алеї Героїв Небесної сотні досі стоїть тимчасовий меморіал, який заважає розслідувати справу про розстріли Майдану: правоохоронці не можуть провести повноцінний слідчий експеримент.

Про це під час брифінгу заявив Сергій Горбатюк - глава Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

"Склалася практично безвихідна ситуація", - заявив він.

Ситуацію посилює і те, що приблизно за тиждень в центрі повинні стартувати роботи по зведенню постійного меморіального комплексу. Горбатюк додав, що ГПУ зверталася до суду з проханням заарештувати місце, де необхідно провести слідчі дії.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

"Уявіть, на засіданні прокурору суддя сказав, що задовольняє цю вимогу, а коли прокурор прийшов отримувати рішення – вже було відмовлено в арешті ділянки", - розповів Горбатюк.

Він також додав, що співробітники Генпрокуратури зверталися у Київську адміністрацію ще в липні: просили, аби на цій ділянці не дозволяли ніяких змін. Ні дерева зрізати, ні знімати лайтбокси. Коли в КМДА звернулися повторно, там заявили, що не вистачає згоди Генерального прокурора, в той час як у відомстві стверджують, що Юрій Луценко не проти.

"Генеральний не проти, КМДА не проти, але, на жаль, наші слідчі дії гальмуються", - констатував глава департаменту.

Нагадаємо, на суддю у справі активістів Майдану і "Беркуту" напали в Києві. Справи про події Революції Гідності затягнулися на роки. Суддя вже висловив перші припущення про напад.

Як повідомляв "Знай. ua", українці згадують наймолодшого героя Небесної сотні в його день народження. Подивіться, яким усміхненим і життєрадісним був наймолодший ангел Небесної сотні.

Також "Знай. ua" писав, що українцям показали проект Музею Революції Гідності. Проект Музею Революції Гідності стосується одночасно минулого і майбутнього.