Рішення про підвищення ціни на газ необхідно для недопущення в Україні економічної кризи.

Про це заявив голова Верховної Ради України (ВРУ) Андрій Парубій.

"Усвідомлюю, що підвищення ціни на газ - рішення неминуче, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка зараз дуже потрібна державі. Це рішення необхідно для недопущення в Україні економічної кризи", - йдеться в заяві.

Андрій Парубій, спікер ВР

Парубій зазначив, що велика проблема нашої країни в тому, що популісти минулого завели Україну в дуже важкі економічні обставини, і сучасні керівники держави в цих скрутних умовах змушені проводити жорсткі економічні реформи. І це, закономірно, непопулярно.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

"Такі ж, часом шокові реформи на своєму шляху в розвинену Європу здійснювали і в Польщі, і в Чехії, і в Словаччині, і в Угорщині, після розвалу Радянського Союзу. Ми знаємо, який зараз рівень життя в цих країнах", - пояснив глава ВРУ.

газ в Україні

Він підкреслив, що, в свою чергу, проводив зустрічі з багатьма делегаціями наших західних союзників, в тому числі і з делегацією Світового банку і Міжнародного валютного фонду. За словами Парубія, він особисто закликав міжнародних партнерів зняти з порядку денного питання підвищення ціни на газ.

"Дорогі співвітчизники, для ясного розуміння сучасної ситуації варто згадати, що вперше міжнародне зобов'язання про вирівнювання ціни на газ Україна взяла ще у 2008 році. З тих пір ці зобов'язання відображаються в меморандумі з МВФ. Вважаю своїм обов'язком підтримати рішення Уряду Володимира Гройсмана, адже воно бере на себе відповідальність за непопулярні, але необхідні для зміцнення, розвитку та безпеки України, реформи ", - резюмував глава ВРУ.

Андрій Парубій

Він також висловив упевненість, що система субсидій, розроблена урядом, надасть реальний економічний захист кожній українській родині, яка цього потребує.

Нагадаємо, Мінсоцполітики радить "донести" на сусіда, чекають ваших дзвінків.

Як повідомляв Знай.uа, депутати прийняли закон про банкрутство фізосіб, що це означає для простих українців.

Знай.uа писав, про перевірені способи заощадити електроенергію.