Російська Федерація кидає всі свої сили і ресурси на те, щоб перетворити Каспійське та Азовське моря на свої внутрішні акваторії.

Про це під час засідання комісії заявила голова безпеки і оборони Європарламенту Анна Фотига, пише портал "Політека".

Європарламент

За словами Фотиги, багато інвесторів зараз готові вкладати кошти в український Маріуполь, але Російська Федерація блокує всі ініціативи, обмежуючи свободу мореплавства.

"Сьогодні Москва використовує ті ж методи в Азовському морі, які вона робила відносно порту в Ельблонзі. Сьогодні в регіоні безліч бажаючих, готових інвестувати в Маріуполь, але Кремль все блокує. Вона намагається перетворити Каспійське і Азовське моря у свої внутрішні води", - заявила Фотига.

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Азовське море

"Це один з елементів військової тактики Росії, а Азовське море сьогодні є полігоном. Відсутність світової реакції лише Кремль провокує на нові дії. Сьогодні Росія відчуває цивілізований Захід, у тому числі в Балтійському і Середземному морях. ЄС і НАТО необхідно ввести нові санкції проти Кремля, потрібно перейти від слів до дій", - заявив радник Порошенко Костянтин Єлісєєв, виступаючи на засіданні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що процес отримання Томосу про надання українській Церкві статусу автокефалії одна з найрезонансніших тем на даний момент, а конфлікт між Україною і Угорщиною та наслідки прийняття законопроекту про державний мовою турбує українців не менше.

Всі ці хвилюючі теми прокоментував директор Бюро політичних рад "Магда і Постоловський" Сергій Постоловський у своєму інтерв'ю каналу Ukrlife.

Варто нагадати, що Євросоюз готує новий удар по Кремлю. Очікується, що 15 жовтня Рада глав МЗС держав ЄС затвердить санкції проти Російської Федерації. Відомо, що причиною нових штрафів послужило застосування Росією хімічної зброї. Про це стало відомо завдяки повідомленням британського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, стало відомо, коли Путін поверне Крим Україні.

Як повідомляв Знай.uа Пореченков жорстоко поплатився за дружбу з бойовиками.

Знай.uа писав, Трамп пригрозив Індії через путінські С-400.