У понеділок, 8 жовтня, стало відомо про можливе зняття депутатської недоторканності із нардепа від "Опоблоку" Дмитра Колєсникова з метою його подальшого притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Так стало відомо, що Комітет з питань регламенту Верховної Ради вирішив рекомендувати парламенту розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка щодо притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Подання Юрій Луценко аргументував тим фактом, що нардеп підозрюється у зловживанні владою.

За даними матеріалів подання, у 2012 році, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, Колєсніков підписав документи, внаслідок чого стало можливим відчуження об’єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусів державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у Дніпрі.

Луценко наголошує, що Колєсніков діяв незаконно в інтересах третіх осіб, які у подальшому придбали ці приміщення та вирізали і розпродали станки, і, попросту "розпиляли" багатомільйонні підприємства.

Юрій Луценко

У свою чергу Колєсніков та його адвокати стверджували, що факту злочину як не було, оскільки, відчуження майна відбулося за рішенням міської влади Дніпра, а підпис ним ставився після подання повного пакету документів керівництва інституту, яке наполягало на збитковості підприємства.

В ході обговорення питання зняття недоторканності депутати висловлювали недовіру до умисності дій Колєснікова, а також вказали на недостатню переконливість та аргументованість доказів з боку ГПУ.

Однак у підсумку комітет таки затвердив висновок рекомендувати Верховній Раді розглянути подання Генпрокурора щодо притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від Опоблоку.

Верховна Рада України

Нагадаємо, Верховна Рада цього скликання проголосує за зняття недоторканності.

Верховна Рада України


Як писав раніше Знай.ua, з одіозного українського політика і лідера фракції Радикальної партії в Раді Олега Ляшка НАБУ і САП незабаром можуть зняти недоторканність.

Олег Ляшко


Також Знай.ua писав про те, що нардеп Надія Савченко подала дисциплінарну скаргу на Генерального прокурора Юрія Луценка, а також звернулася до президента Петра Порошенка.