У четвер, 4 жовтня, Україна оголосила консула Угорщини у місті Берегове персоною нон грата. Про це МЗС України повідомило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня. Причиною такого рішення стала видача угорських паспортів громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому.

У відповідь на видворення консула Угорщина вирішила вислати першого секретаря українського посольства в Угорщині. Київ не вважає це пропорційною відповіддю.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "фундаментально неадекватним" рішення Будапешта вислати українського консула з Угорщини у відповідь на видворення угорського консула з Берегового.

Про це міністр заявив на своїй сторінці у Twitter.

"Реакція Угорщини є абсолютно і фундаментально неадекватною. Ми не порушуємо міжнародного права, угорських законів, і взагалі діємо як належить дипломатам", - зауважив міністр.

"А нашого дипломата влаштуємо у Представництві МЗС в Ужгороді, їм там точно потрібно підсилення", - додав Клімкін.

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео, на якому уккраїнці приймали присягу на вірність Угорщині.

Після прийняття присяги співробітники дипустанови закликають громадян приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

Нагадаємо, за словами Павла Клімкіна, в Україні проживають десятки тисяч людей, які, окрім українського, мають інші громадянства.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці з Закарпаття масово вирішили обзавестися угорськими паспортами.

Також "Знай.ua" писав, Угорщина заявила, що громадяни України не вчиняють злочин, якщо не повідомляють про те, що вони мають паспорт іншої країни.

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще