Колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову та його сину Олексію оголосили підозру в отриманні хабара на суму в 140 мільйонів гривень. Відповідну інформацію на сторінці у Facebook оприлюднив Департамент спеціальних розслідувань ГПУ.


Оборудки Азарова та Клюєва

Андрій Клюєв та Микола Азаров


За даними прокуратури, Азарови вісім років тому присвоїли собі цю суму в обмін на посаду першого віце-прем'єр-міністра для Андрія Клюєва.

"Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.3 ст.368 та ч.5 ст.27 ч.3 ст.368 (одержання хабара та сприяння в отриманні хабара) в редакції Кримінального кодексу, що діяв на момент вчинення злочину", - додали у департаменті.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще


До речі, свого часу Клюєв та Азаров разом виступили на російському телебаченні, заявивши про свою "відповідальність за те, що відбулося в Україні в 2014 році".

Андрій Клюєв та Микола Азаров

"Всі ми, хто знаходився поруч з Віктором Януковичем, в певній мірі винні. Все винні, і я ... Десь, щось, можливо, не доказав, або промовчав, можливо, щось неправильно порадив ... Кожен з нас, хто був при владі, відповідальний за те, що сталося в 2014 році. Я це визнаю ", - виправдовувався Клюєв.

Микола Азаров


Азаров в свою чергу додав, що нібито він також визнає свої помилки, але при цьому звинувачував у всіх бідах України "ляльководів" зі США, не назвавши жодного конкретного прізвища.

Андрій Клюєв

Він також проігнорував питання про свої доходи та отриманні української пенсії і заявив, що за останні роки "жоден український правоохоронний орган не сформулював на його адресу жодного звинувачення".


Дивіться: Клюєв і Азаров на РосТБ


Нагадаємо, колишня регіоналка розлютила українців новою порцією пропаганди.
Як повідомляв Знай.ua, в Україні планують закрити декілька відомих телеканалів через проросійський напрямок роботи.
Також Знай.ua писав, син президента-утікача Віктора Януковича намагався за три тисячі доларів організувати акцію на Банковій.