Столична прокуратура прийшла з обшуками до очільника Державного агентства резерву України (Держрезерву) Вадима Мосійчука. Йому вручили підозру у скоєнні фінансового злочину, про що він сам повідомив у своєму Facebook.

"Прокуратура Києва вдирається в двері. Прошу пресу і генпрокурора втрутитись. Включили глушники мобільного зв'язку. Діти в піжамах, а ці нелюди ріжуть двері! Вручають підозру. Адвоката і сусідів не допускають. Прошу прем'єр-міністра, генпрокурора, керівника НАБУ і громадськість втрутитися в це правове свавілля", - прокоментував чиновник.


Як відомо, раніше комісія з питань вищого корпусу державної служби відкрила дисциплінарне провадження щодо Вадима Мосійчука.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Безпосередньою причиною став візит голови Держрезерву в Литву 23-25 травня, де той проводив консультації і переговори з питань створення Держрезерву нафти в Україні.


У поданні зазначалося, що Держрезерв 23 травня просив першого віце-прем'єра Степана Кубіва надати Мосійчуку відпустку на ці дні, однак у зв'язку з порушенням термінів заяву не було погоджено.

Згодом, 30 травня, Держрезерв намагався отримати у першого віце-прем'єра дозвіл на це відрядження, проте безрезультатно.


У документах зазначено, що з початку 2017 року Мосійчук 9 разів перебував у відрядженнях, в тому числі 4 рази – за кордоном (в Австрії, Словаччині, Сербії та Китаї), і щоразу – без дозволу Кубіва.


Дивіться: обшуки в Мосійчука


Нагадаємо, нардепа Мосійчука підловили на цинічній брехні.
Як повідомляв Знай.ua, Мосійчук стверджує, що на нього готується черговий замах.

Також Знай.ua писав, Олег Ляшко відкрито познущався над пенсіонерами.