Парламентська "коаліція" з близьких до керівництва БПП-НФ і "олігархічних фракцій" депутатів усіма силами просуває законопроект, за допомогою якого можна буде безперешкодно відбирати у селян землю.

Верховна Рада України

Про це повідомив блогер та журналіст Олександр Дубинський.

За словами блогера, останнім часом Мін'юст через свої територіальні органи збирає інформацію про кількість нотаріальних дій у сільській місцевості. Для чого - до сьогоднішнього дня було невідомо.

"І ось у середу, 3 жовтня, група депутатів ВР вносить на розгляд Ради Законопроект 9140 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для захисту економічних і спадкових прав громадян в сільській місцевості", - пише Дубинський.

Популярні новини зараз

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Верховна рада

З його допомогою депутати намагаються створити підконтрольну особисто міністру юстиції Петренко нотаріальну службу - так званих "уповноважених осіб органів юстиції".

Павло Петренко

За словами блогера, "уповноваженим Петренко", крім оформлення спадщини, надаються практично усі нотаріальні повноваження - продаж, дарування, доручення і багато іншого. Також вони стають учасниками процедури державної реєстрації нерухомості, землі та юридичних осіб.

"Тобто сьогодні ми стоїмо на межі створення ручних "квазінотаріальніх органів", які при своїй вертикально побудованої структурі, будуть здійснювати доручення керівництва і переоформляти права і власність по всій країні", - пояснює Дубинський.

Виходить, що ці люди зможуть здійснювати рейдерське захоплення земельних паїв після відкриття ринку землі.

Законопроект направлений на розгляд до профільного Комітету Ради. Авторами даного законопроекту на чолі з сірим кардиналом і касиром "Народного фронту" - Андрієм Іванчуком є ​​- Ірина Луценко, Максим Бурбак, Віктор Бондар, Ярослав Москаленко, Ярослав Дубневич, Михайло Довбенко, Микола Княжицький.

Олександр Онищенко у Верховній Раді

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко своїм законопроектом запропонував записати в Конституції, що основою аграрного устрою України є фермерське господарство.

Олег Ляшко


Як писав раніше Знай.ua, в Україні в останній рік різко збільшилася кількість рейдерських атак в аграрній сфері.


Також Знай.ua писав про те, що в.о. Міністра АПК Максим Мартинюк на своїй Facebook сторінці розкритикував українських фермерів, заявивши, що вони переважно продають сировину, замість того, щоб її переробляти.